Home

VESTI

Prva najava izvođača na Dimensions festival 2014.

No Comments Festival

Prva najava izvođača na Dimensions festival 2014.Pripreme za treći Dimensions festival idu tako dobro da nismo mogli čekati a da ne podelimo sa vama neke od izvođača koji će nastupiti na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule od 27. do 31. avgusta 2014..

Prva najavljena imena Dimensions festivala 2014.su: Caribou live, Jon Hopkins live, Gilles Peterson, Mala live, Vakula, Om Unit, Ebo Tejlor, John Vizard.

   

Jedan od vrhunaca festivala svakako će biti nastup jedinstvenog Cariboua, poznatog nagrađivanog kanadskog muzičara i producenta koji deluje i pod imenima Manitoba i Daphni, miljenika hrvatske publike koji na Dimensions dolazi sa bendom sa kojim je nastupao i kao predgrupa na poslednjoj evropskoj turneji Radioheada.

Na Dimensions dolazi i Jon Hopkins, britanski muzičar i kompozitor nominovan za Mercuri Prize i Ivor Novello Avards koji je sarađivao sa imenima kao što su Herbie Hancock, David Holmes i Imogen Heap, a čiji je fan i legendarni Brain Eno. Zidovi tvrđave Punta Christo ponovo će odzvanjati zvukovima kvalitetne house muzike: prvi predstavnik žanra, Vakula, stiže nam iz Ukrajine.

Elektičnom line upu pridružuje se i uticajni muzičar Mala, poznat po projektima Digital Mistikz i Mala in Cuba, zatim inovator afrobeat Ebo Tejlor, južno – afričke perjanice John Vizards i legendarni Gilles Peterson.

Dimensions festival ponovo se udružio sa nekim od najinovativnijih izdavačkih kuća kao što su Hessle Audio, LIES, Eglo Records i Leisure Sistem koje na tvrđavu Punta Christo donose najbolje od svojih renomiranih kataloga.

Otvorenje Dimensions festivala u pulskoj Areni 27. avgusta 2014.

 

 

 Prva najava izvođača na Dimensions festival 2014.

Prva najava izvođača na Dimensions festival 2014.

 

 

Dve hiljade godina star amfiteatar ponovo će biti savršena kulisa za koncert otvorenja trećeg po redu Dimensions festivala 27. avgusta čiji će izvođači biti objavljeni početkom 2014. Uspeh koncerta otvorenja Dimensions festivala 2013. u Areni na kojem su nastupili Bonobo, Mount Kimbie, Portico Kuartet i Andrev Ashong dodatna je motivacija za organizaciju još jedne jedinstvene muzičke poslastice.

 

Za potpuniji utisak zaista posebnog Dimensions festivalskog iskustva možda najbolje da pogledate novi službeni video.

Dimensions festival ponovo nominovan za UK i European festival avards

Nakon nominacija za najbolji novi festival i najbolji festival evropskog kontinenta 2012., Dimensions festival ušao je u drugu fazu sa ponovnim nominacijama: za najbolji evropski festival 2013. na UK Festival Avards, te za najbolji mali festival na European Festival Avards.

Povoljnije ulaznice za treći Dimensions festival za posetioce iz Srbije i zemalja regiona: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije biti će u prodaji početkom 2014.

Za više informacija o Dimensions festivalu posetite:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival

www.twitter.com/dimensions_fest

www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival