Home

VESTI

Program i preporuka Resonate festivala 2017

No Comments Festival

Program i preporuka Resonate festivala 2017FLORENCE TO – predavanje i izložba koje ne treba propustiti na RESONATE festivalu! Sreda, 19.april 2017.
   
Resonate festival preporučuje predavanje i izložbu umetnice FLORENS TO (Florence To), koja svoje vizuelne instalacije stvara u interakciji sa elektronskom muzikom i arhitekturom! 

  

Florens To održaće predavanje u sredu, 19. aprila u 11h u zgradi Jugoslovenske kinoteke.  
Iste večeri od 18.30 biće otvorena izložba ove umetnice – EOAN u glarijij Pro3or.

 

 

 Program i preporuka Resonate festivala 2017

Program i preporuka Resonate festivala 2017

 

 

Florens To je vizuelna umetnica koja dizajnira i pravi vizuelne instalacije koje su u korelaciji sa prostorom i arhitekturom. Nakon završetka studija dizajna na Glasgow School of Art počinje da kreira vizuelne instalacije, radeći u nekonvencionalnom prostoru, krojeći svaki projekat da odgovara mestu u kojem se nalazi. Njeno klasično muzičko obrazovanje omogućilo joj je da ode dalje, sarađivala je sa umetnicima zvuka i ton majstorima u naručenim projektima i performansima kao što su The Society of Arts and Technology iz Montreala i sa institutom 4DSOUND iz Budimpešte.​

 

 

Program i preporuka Resonate festivala 2017

Program i preporuka Resonate festivala 2017

 

 

Ova umetnica nastavlja da istražuje uticaje javnog nastupa kroz čin stvaranja fizičkog prisustva pomoću dizajniranog svetla i načina na koji različiti rasporedi senzora mogu stvoriti emotivni i psihološki utisak kod publike.   

Predavanje se realizuje pod pokroviteljstvom ENCAC – European Network for Contemporary Audiovisual Creation

RESONATE IZLOŽBE :

 

U galeriji Pro3or, u sredu 19. aprila u 18.30, Florence To otvara izložbu EOAN, koja predstavlja interktivnu instalaciju, kojom umetnica istražuje odnos između zvuka, svetlosti i prirodnog odjeka arhitektonskog prostora. Instalacija koja je napravljena od optičkih panela i aluminijumskih cevi stvara ritmičku refeksiju i rezonancu prostornog zvuka koja iskrivljuje, povećava i oblikuje našu percepciju prostora.

 

 

Program i preporuka Resonate festivala 2017

Program i preporuka Resonate festivala 2017

 

 

U istom galerijskom prostoru u 19h biće otvorena još jedna izložba – SIGNALS, čiji su autori vizualni umetnici Nicolas Sassoon i Rick Silva, koji će takođe održati i predavanje u okviru Conference programa u Jugoslovenskoj Kinoteci. Signals se sastoji od niza kompjuterski generisanih video radova koji se ponavljaju i koji su česta tema u radu oba umetnika. U prostoru, projekat dobija formu monumentalne instalacije koju čine jedinstvene video projekcije koje pokrivaju veliki ekran unutar galerijskog prostora.

Resonate festival počinje u sredu, 19 aprila i traje do subote 22. aprila. Kompletan program i satnica festivala nalazi se na ovom linku:

Resonate program.

Informacije o svim učesnicima Resonate festivala možete pronaći na sajtu festivala resonate.io