Home

VESTI

Prins na Sziget-u 9. avgusta

No Comments Festival

Prins na Sigetu 9. avgusta, 2011.Jedna od najvećih zvezda popularne muzike, sedmostruki dobitnik Gremi nagrade i prava američka pop ikona – Prins (Prince) – sviraće kao hedlajner Siget (Sziget) festivala u Budimpešti 9. avgusta, tzv. "nultog dana".

 

Organizatori uglednog festivala vest su saopštili samo dve nedelje pred početak ovogodišnjih muzičkih dešavanja.

 

Main stage" Szigeta ugostiće Prinsa (Prince Roger Nelson), legendu koja je na glavnoj sceni još od 1976. i koja je do sada prodala više od 100 milion albuma, uz osvojene Gremije, Zlatne globuse i čak jednog Oskara. Autor je besmrtnih hitova kao što su ’Purple Rain’, ’Kiss’, ’When Doves Cry’, ’1999’…

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=PJfhGL0F6LE|width=450|height=364{/mgmediabot2}
***Purple Rain "Original Movie edit" ***

 

 

"Znamo da je neobično da objavite ime tako velike zvezde ovako kasno, ali uz pomoć organizatora "Polish Open’er festival", koji su ekskluzivno bukirali Prinsa za koncert početkom jula – i to kao jedini u ovom delu Evrope, on će ipak doći i na naš festival. Jako smo srećni što će Prins doći na Sziget, posebno ako se zna da je ovo njegov jedini koncert u regionu," rekao je Gabor Takač (Tacacs), organizator Sziget Festivala. 

 

Ulaznica za “nulti” dan košta 52 evra, dok za ostalih pet dana iznosi 200 evra sa kampovanjem, a 170 evra bez kampovanja. Dnevna ulaznica je 45 evra.

 

 

Prince, Sziget, 9. avgust

Prins, Sziget, 9. avgust

 

 

Uz Prinsa, "nultog" dana Szigeta nastupiće i njujorški Klezmatics, Orkestar Bobana i Marka Markovića…

 

Još ranije najavljen je dolazak Skunk Anansie, Chemical Brothers, The Prodigy, Gotan Project, Gorana Bregovića, Pulp, Dizzie Rascal, Smash Mouth, Flogging Molly, Interpol, The National, Gogol Bordello, Judas Priest, Motorhead, Sonata Arctica…

Sve ostale informacije potražite na

www.szigetfestival.com 

 

 

Izvor:

B92