Home

VESTI

Press koncert / Pretprodaja ulaznica / Headlineri

No Comments Festival

U ponedeljak 6. oktobra od 19 h u Kulturnom centru Rex biće održana surogatna konferencija za štampu, koju će činiti koncert beogradskog sastava Eruption. Ovo će bti prilika za novinare da preuzmu promotivni materijal, ali i za sve vas da uživate u koncertu i polako se pripremite za D-p atmosferu koja će vas uskoro obuzeti. Ulaz je besplatan!

Danas je počela pretprodaja ulaznica za festival Dis-patch koji počinje 11. oktobra programom "Her Voice" u KC Rex. Ulaznice se od danas mogu kupiti u Bilet servisu. Podsećamo vas i na specijalnu ponudu za kupce kompleta karata, koji dobijaju priliku da ulaznicu za koncert Animal Collective nabave po povlašÄ‡enoj ceni. Cena festivalskog kompleta je 2,500 RSD i obuhvata oko 20 nastupa/koncerata, dok se cene pojedinačnih ulaznica kreću od 200 do 800 RSD.

Kompleti će moći da se kupe i u ponedeljak 6. oktobra u KC Rex, kada će biti odžan besplatan press koncert na kome će nastupiti beogradski trio Eruption, sa početkom u 19.30 h.

Kao najistaknutije zvezde muziškog programa ovogodišnjeg festivala, organizatori najavljuju Deadbeat, kanadskog dub-techno producenta koji je upravo objavio novi album za etiketu Wagon Repair, legendarni proto-post-rock projekat Pan American koji će u Beogradu biti predstavljen kao duo Marka Nelsona (Pan Am, Labradford) i bubnjara Stevena Hessa, a zatim i all-star noise/drone duo Angel koji čine jedna polovina sastava Pan Sonic (Ilpo Vaisainen) i Dirk Dresselhaus poznatiji kao Schneider TM. Sa klupske strane programa, pored Deadbeata u Beogradu je po prvi put prisutna berlinska etiekta Chain Reaction sa live nastupom projekta Substance, kao i sve aktuelniji kontinentalni dubstepper – 2562. Obratite pažnju i na specijalne programe kao što je Totally Wired (posvećen magiji analognih sintisajzera) ili prezentaciju i razmenu sa TodaysArt festivalom iz Haga.  

Dečiji program Kid's-patch popunio je svoje kapaciete za radionice sa najmlaÄ‘ima, prijavljivanje za Ableton Live radionicu otvoreno je još nekoliko dana, a konkurs za domaće producente do 10. oktobra. Na žalost program Sonic Wargame je otkazan iz tehničkih razloga i biće realizovan tokom 2009. godine.  

Sve informacije na sajtu festivala – www.dis-patch.com! 

 


ERUPTION

Ivana Grahovac, violončelo (cello)

Manja Ristić, violina (violin)

Rastko Lazić, elektronika (electronics)

ERUPTION su osnovala dva visoko obrazovana izvoÄ‘ača klasične muzike inspirisana idejom eksperimentalne improvizacije u elektro-akustici. Od 1998. duo je saraÄ‘avio sa velikim brojem underground muzičara, akademskih kompozitora, multimedijalnih umetnika, pozorišnih i filmskih režisera širom Evrope. Nakon proslave 150 godina od roÄ‘enja Nikole Tesle (2006.), kada je ERUPTION komponovao, producirao i izveo multimedijalnu kompoziciju za violončelo, violinu, gudački kvartet, dva teslina kalema i kompjuter (u saradnji sa Galerijom 12+), duo počinje stalnu saradnju sa Rastkom Lazićem, proširujući se na trio.
 
ERUPTION je fokusiran na eksperimentalnu intuitivnu improvizaciju istražujući granice instrumentalne akustike i tragajući za organskom integracijom elektronskih i prirodnih audio efekata, u tom smislu, originalnim senzibilitetom izvođači grade progresivnu zvučnu dimenziju. Ivana Grahovac i Manja Ristić su dva od pet osnivača Udruženja multimedijalnih umetnika AUROPOLIS.

www.rastko.info

www.myspace.com/eruptionstrings