Home

VESTI

Predstavljmo vam Fresh Island festival, Pag

No Comments Festival

Predstavljmo vam Fresh Island festival, PagPioniri R'n'B i HIP-HOP scene u Hrvatskoj ali i šire regije, ugledni internacionalni promoter i DJ Phat Phillie, hrvatski hip-hop ambasador i kreativni izvođač Bizzo Bodega iz Bolesne braće, poznati event manager Damir Stupnišek Stupni, kao i PR stručnjak i promoter R'n'B kulture Adnan Mehmedović – Medo udružili su snage u A4 konzorcijum kako bi hrvatskoj, regionalnoj i internacionalnoj publici predstavili novi, prvi i sveži r'n'b i hip-hop festival – FRESH ISLAND FESTIVAL.

 

Nakon više od 1000 organiziranih događaja u Hrvatskoj, bogatog promoterskog, event/marketing i artističkog iskustva sa preko 150 uspešno odrađenih koncerata, nastupa domaćih i internacionalnih priznatih umetnika (Grammy nagrađivanih) poput Busta Rhymes, Redman & Method Man, Montell Jordan, Nina Sky, DJ Premier, Jazzy Jeff, Blackstreet, DJ Tony Touch, Onyx, Ghostface Killah, MOP i mnogi drugih – konzorcijum A4 odlučio je predstaviti FRESH ISLAND FESTIVAL, prvi festival takvog tipa u široj regiji. Prvi sličan festival nalazi se u Češkoj «Hip-Hop Kemp», odnosno «Frauenfeld» u Švajcarskoj.

 

 

Predstavljmo vam Fresh Island festival, Pag
Predstavljmo vam Fresh Island festival, Pag
 

Švajcarski Frauenfeld potiče još iz daleke 1987.g. i danas okuplja preko 100 izvođača na 10 različitih stejdževa, kao i 100 000 gostiju iz čitavog sveta. Kroz svoje festivalsko postojanje, Frauenufeld je ugostio najveće svetske hip-hop ikone poput Jay-Z, Kanye West, Eminem i Snoop Dogg-a.

Češki Hip-Hop Kemp je drugi najveći r'n'b i hip-hop festival na svetu sa zavidnim imenima koja nastupaju na njemu poput The Roots, Redman i dr. Po uzoru na ta dva mega festivala, ali opet drugačiji i jedinstveniji jer se čitava radnja zbiva na našoj prekrasnoj obali, publika će već ovo leto moći uživati u svojim idolima i malo drugačijem muzičkom ambijentu na kakvo niste navikli na hrvatskim festivalima.

 

 

Predstavljmo vam Fresh Island festival, Pag
Predstavljmo vam Fresh Island festival, Pag
 

Neka Vaš prvi pogled na more u 2012 g. bude vikend između 5-8. jula kada će na sada već svetski popularnoj plaži Zrće, u klubovima Papaya i Aquarius, na 3 stejdža predstaviti mnoga poznata domaća i svetska imena r'n'b i hip-hop scene. Odbrojavanje za prvi r'n'b i hip-hop festival započeće evropskom FRESH ISLAND FESTIVAL promo turnejom iz koje izdvajamo nastup i stejdž u sklopu Exitovog (Exit tim) zimskog festivala BIG SNOW na planini Kopaonik. Na najvećem zimskom festivalu u regiji Big Snow-u, u sklopu pozornice Fresh Island nastupit će Ms. Dynamite (Brit Award, Mobo Award), DJ Phat Phillie, Bizzo Bodega i gosti. Zagrebačka publika će zaplesat u Fresh ritmu na sveukupno četiri Fresh Island party-ija u Zagrebu u sklopu kojih će moći osvojiti svoj primerak ulaznice.

Prve objave imena izvođača najavljena su za mesec februar kada će krenuti i službena pretprodaja ulaznica, najprije «DIE HARD FAN» i «Early Bird» u limitiranim izdanjima namenjenim samo za najveće fanove po najpristupačnijim cenama. Ulaznice dostupne od četvrtka 2. februara u sastavu Eventima (eventim.hr) ili putem Papaya web shop-a.

 

 

 

Predstavljmo vam Fresh Island festival, Pag