Home

VESTI

Predstavljen CD ,,Guitar arta”

No Comments Festival

Predstavljen CD ,,Guitar arta"

U okviru uvodnog programa 11. Guitar Art festivala, koji će se održati od 9. do 14. februara, u Skupštini grada je predstavljen dupli kompakt disk, autorizovana kompilacija najboljih snimaka sa prošlogodišnjeg, jubilarnog 10. festivala.

U tradiciji ,,Guitar arta" da pre početka festivala predstavi CD sa odabranim snimcima učesnika prethodnog, ove godine objavljen je dupli CD jer, kako je rekao direktor festivala Boško Radojković, jubilarni festival je imao brojne izuzetne goste.

Deseti festival nastavlja da živi i po svom završetku zahvaljujući duplom CD-u, na kome su snimci koncertnih nastupa popularnog španskog flamenko virtuoza Vicentea Amiga koji se smatra autentičnim naslednikom slavnog Paca de Lucie, koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu. 

 

Predstavljen CD ,,Guitar arta"

 

Na duplom CD našli su se zajedno majstori gitarskog zvuka Sting, koji je nastupio sa virtuoznim lautistom Edinom Karamazovim, prijatelj našeg festivala od samog početka grčki gitarista Costas Cotsiolis, Roland Dyens i Buddy Assad.

Zatim etno trio sa Balkana koji čine Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadić i Teodosije Spasov, klasični gitaristi Kazuhito Yamashiita, Dušan Bodanović, Srđan Tošić, Zoran Anić, Vojin Kocić, Vera Ogrizović, Darko Karajić i drugi gosti jubilarnog Guitar Arta.

Dupli CD desetog festivala koji se održao pod motom ,,Respect" objavio je sourganizator festivala Kulturni centar Beograda. Kompakt disk kao i prethodnih godina štampan je u ograničenom tiražu i promotivnog je karaktera.

 

 

 

 

 

Izvor:
B92.net Kultura