Home

VESTI

Predstavljamo skriveni Terraneo

No Comments Festival

Predstavljamo skriveni TerraneoPredstavljamo skriveni Terraneo: Azimut stage, Ljetovanje stage i Terraneo beach stage!

   

Hiljadama mladih ljudi koji će za desetak dana krenuti prema Šibeniku već su dobro poznati izvođači koji od 07. do 09. avgusta nastupaju na glavnim pozornicama ovogodišnjeg Terraneo festivala. O nastupima bendova The Prodigy, Wu Tang Clan, My Bloody Valentine ili Roba Garze, Dubfirea i Emiliane Torrini na Terra i Aqua stageu zna se već skoro sve. Već je poznato i da će na velikom otvorenom Red Bull Music Academy Stageu ove godine biti jedan od najkvalitetnijih elekronskih lineupova ovog leta. A zna se i da sve posetioce festivalskog kampa ponovno očekuje odlična akustična atmofsera na Akustika pozornici koja se otvara već 6. avgusta.
  

ada vam predstavljamo pozornice koje donose upravo one nezaboravne festivalske trenutke koji se dešavaju spontano, između nastupa velikih headlinera, na delovima lokacije koje moraju da se traže, u skrivenim klubovima na otvorenom koji su nezaobilazno mesto za sve one koji znaju šta na festivalu znači dočekati izlazak sunca. Na ovogodišnjem Terraneu za njih su organizovani Ljetovanje stage, Azimut stage i Terraneo beach stage.

LJETOVANJE STAGE

Jedno od kultnih mesta na Terraneo festivalu sigurno je postala već poznata pozornica u kupoli. Ona ove godine nosi naziv Ljetovanje stage, a donosi najbolju ekipu za mix pultom koja će posetioce, uz zvukove soula, funka, hip hopa ili rapa, vratiti u nezaboravne 70-e i 80-e i garantuje jedinstveno osveženje u vrućim šibenačkim noćima.

Od izvođača Ljetovanje stagea treba svakako izdvojiti Tamaru Saul, hrvatsku rnb i neosoul zvezdu u usponu koja otvara Ljetovanje s nekoliko zapaženih hitova koji su našli svoje mesto u programima BBC-a i Rinse FM-a. Drugog dana Ljetovanja treba istaknuti kultnog DJ Venoma, trostrukog ex yu DMC prvaka i dvostrukog svetskog DMC finalistu, poznatog i po svojoj DJ radionici koju će predstaviti i na ovogodišnjem Terraneu. Kao i sam Terraneo, poslednje veče na Ljetovanju biće u tonovima crne muzike uz jednu od istaknutijih figura regionalne Nu Funk i Breakbeat scene, DJ Pipsa, uz residenta brojnih zagrebačkih klubova DJ Oli Dobolija i najluđi after Wu – Tanga u režiji legende hrvatske hip hop scene Bizzoa iz Bolesne braće. Osim spomenutih, na Ljetovanju još nastupaju DJ Anto, Mixtape, hrvatski indie kolektiv – TAKE ME OUT!, Denna M, DJ Rea iz JabbaTona, član CFSN kolektiva i dua Pillitchevanja – dj Phillipe, Skelevibes, jedno od najvažnijih imena hrvatske klupske scene DJ Chill i legendarni resident KSET-a, DJ Sina.

AZIMUT STAGE
Ovogodišnji Terraneo ugostiće i najatraktivniji šibenski klub – Azimut, koji je u nepunih šest meseci od otvaranja oživeo muzičku scenu grada i postao nezaobilazno mesto za izlaske svih ljubitelja muzike, koncerata i odlične zabave u Šibeniku ali i šire. Svoju kreativnost, originalne ideje uređenja prostora i odličan izbor muzike, ekipa Azimuta preseliće na Terraneo u formi kluba na otvorenom pod nazivom Azimut stage.

Na pozornici Azimut bara predstaviće se šibenačka DJ scena kroz klupske hit programe Paštroč i Mrtvo Hitovlje i DJ Vlado sa svojim mixom rocka i svega ostalog. Za nezaboravni 80's party pobrinuće se zagrebački DJ Debeli Šef, a kao i prošle godine, ikona hrvatske ženske DJ scene – DJ Sanja Pandurić, spremiće nekoliko sati najvećih domaćih i stranih rock hitova iz prošlog veka. U Azimutu na Terraneu predstaviće se i Kultivator, a program za petak 09. avgust u Azimutu organizovaće Terraneo partneri iz Slovenije – ekipa iz Kino Šiške. Kino Šiška pripremila je odličan program do ranih jutarnjih sati poslednjeg dana festivala u sklopu kojeg nastupaju Incurabili, Your Gay Thoughts, DJ Felis Catus & DJ Softskinson, DJ Yayoilouise & DJ Checkman, New Wave Syria, N'Toko te Sea+Air.

TERRANEO AFTER PARTY @ AZIMUT KLUB

Inače, klub Azimut biće službeni gradski meeting point Terranea 2013. u kojem će se takođe održati i službeni Terraneo after party, u subotu 10. avgusta 2013. Prvo ime ove večeri je sigurno Joe Ford, britanska drum'n'bass zvezda u usponu kojeg je veliki Friction uvrstio na svoj Fabriclive 70! Uz Joe Forda, najizdržljivije i naupornije Terraneo fanove u klubu Azimut zabavljaće i Rift Project, Chew the Fat! Croatia, Fil Tilen + Tone Tuoro.

TERRANEO BEACH STAGE

Po prvi put ove godine svi posetitelji festivala imaće samo svoju plažu – Terraneo beach, idealno mesto za dnevno druženje, kupanje, sunčanje i zabavu. Osim ležanja u hladu borove šume, osveženja u jednom od Terraneo beach barova, kupanja u čistom moru ili učestvovanje u brojnim radionicama i eko programu, posetitelji plaže moći će da uživaju i na dnevnim žurkama koji će biti organizovani na Terraneo beach stageu. Od utorka, 06. avgusta do subote, 10. avgusta, odlični domaći i strani DJ-i zabavljaće posetioce plaže s programom koji će trajati od 12h-18h.

Osim raznih već spomenutih DJ-eva iz redovnog festivalskog programa, koji će večernje setove s užitkom dopuniti na ovoj pozornici (npr. Pips & Venom), Terraneo Beach Stage donosi odlična imena elektronske muzike kao što su Homeboy live, jedan od trenutno najzanimljivijih hrvatskih producenata koji za ovu priliku nastupa kao live act, a izdaje za britanski Hypercolour i nastupa u Berlinu. Disko Dabar aka Examine još jedan je jako zanimljiv domaći producent s brojnim izdanjima na stranim etiketama koji takođe nastupa u live act varijanti i izvodi svoju produkciju ali i house obrade starih disco, soul, funk i rnb traka. Na Terraneo plaži će nastupiti i DJ Raid, Marchelov prateći DJ, najbolji turntablist Balkana i Švajcarski DMC prvak, kao i Jan Kinčl Zero, vlasnik techno etikete Bondage i voditelj jedne od najslušanijih hrvatskih radijskih emisija posvećenih elektronskoj muzici na radiju 808. Ostala imena, koja će pet dana zabavljati posetioce Terraneo plaže, čine D'Noizz, Pete Dux, CFSN kolektiv, Moolah, Edin Haliti, Kodin, DJ Rea, Krunch It!, Mr. Mehikano, RRRamon!, Bass Matters, DJ Zorro te Felipe Simo.

Ovim je predstavljen celokupni program ovogodišnjeg Terraneo festivala koji će u 5 dana ponovno ugostiti više od 100 izvođača iz regiona i sveta i to na 7 festivalskih pozornica: Terra i Aqua stageu, Red Bull Music Academy stageu, Akustika stageu, Ljetovanje stageu, Azimut stageu, Terraneo beach stageu i u samom šibeniku u klubu Azimut.

 

 

 Predstavljamo skriveni Terraneo

Predstavljamo skriveni Terraneo

 

 

***
Finalni raspored bandova po binama:

TERRA STAGE:
Sreda, 7. avgust: Eyesburn/ Emiliana Torrini/ Azealia Banks/ The Prodigy/ Koan Sound
Četvrtak, 8. Avgust: Bosnian Rainbows/ Gang Of Four/ Calexico/ My Bloody Valentine/ Pinkunoizu /Rob Garza (Thievery Corporation)
Petak, 9. avgust: Cloud Nothings / The Cribs /Aloe Blacc / Wu-Tang Clan/ Blond:ish (kompakt, get physical) / Dubfire

Changeover DJ: DJ Per Le Cler & Viktor Kment

Hot 8 Brass Band nastupa 7. avgusta kao marširajući band

AQUA STAGE:
Sreda, 7. avgust: Pešes/ Mayales / Woods / Krankšvester / Kawasaki 3p / Chew The Fat! Croatia

Četvrtak, 8. avgust: Icarus Down/ Punčke / Duncan Sheik/ Postolar Tripper / Dubioza Kolektiv / Mambo Kurt
Petak, 9. avgust: Straight Mickey And The Boyz/ Svi Na Pod / The Bots/ My Buddy Moose /  Darkwood Dub / SevdahBABY


Changeover DJ: DJ Hrvoje Magić

RED BULL MUSIC ACADEMY STAGE:
Sreda, 7. avgust: Norman Jay/ MayaVanya / DJ Spinn & DJ Rashad /  Petar Dundov
Četvrtak, 8. avgust: Davor O/ Audio InFunktion/ Maja Milich/ Jesse Boykins III / Tokimonsta / Rustam Ospanoff
Petak, 9. avgust: Jan Kinčl Zero/ Eddy Ramich / Mad Mats /Kyodai / Back To Back closing party  
 

AZIMUT STAGE:
Sreda, 7. avgust: Kultivator / Sanja / Debeli Šef   
Četvrtak, 8. avgust: DJ Vlado / Mrtvo Hitovlje / Paštroč
Petak, 9. avgust: KINO ŠIŠKA DAY DJ Yayoilouise & DJ Checkman / Your Gay Thoughts / Sea + Air / New Wave Syria / DJ Yayoilouise & DJ Checkman / N´ Toko / Incurabili / DJ Felis Catus & DJ Softskinson

LJETOVANJE STAGE:
Sreda, 7. avgust: Tamara Saul/ DJ Anto / Mixtape /Take Me Out! / Denna M
Četvrtak, 8. avgust: DJ Venom/ DJ Rea (POWERED BY REEBOK) / DJ Chill/ DJ Sin  
Petak, 9. avgust: Pips / Phillipe ( CFSN/ phillitchevanje )  / Oli Dobolli / Bizzo  / Skelevibes

TERRANEO BEACH STAGE:
Utorak, 6. avgust: DJ Venom/ Jan Kinčl Zero/ RRRamon!
Sreda, 7. avgust: URBANKA TERRANEO BEACH POWERED BY ERSTE Moolah / CFSN / Pete Dux/ D´ Noizz   
Četvrtak, 8. avgust: Edin Haliti / Disko Dabar Aka Examine/ Homeboy live/ Pips
Petak, 9. avgust: TERRANEO BEACH POWERED BY REEBOK Mr. Mehikano/ DJ Raid / Krunch it! / DJ Rea/ Kodin  
 Subota, 10. avgust: Felipe Simo, DJ Zorro, Bass Matters

AKUSTIKA STAGE:
Utorak, 6. avgust: Marcus Odd/ Moj Bend /  Big Strip Gorila
Sreda, 7. avgust: Nikol i Luka/ Irena Žilić / Nellcote
Četvrtak, 8. avgust: Elephant & The Moon/ Ivana Picek / Luft
Petak, 9. avgust: Melita Sabljo/ Auguste / Miki Solus & Neprijatelji

CLUB AZIMUT:
Subota, 10. avgust: Fil Tilen + Tone Tuoro/ Chew The Fat! Croatia / Joe Ford / Rift Project

***

Zahvaljujući MasterCard Europe, Erste Card Clubu i Erste banci – Terraneo festival ove godine postaje tehnološki najnapredniji događaj ovakve vrste u Hrvatskoj i prvi festival u Hrvatskoj koji uvodi posebnu festivalsku karticu i beskontaktno plaćanje MasterCard ® i Maestro ® beskontaktnim karticama!

***

Trenutna cena festivalskih ulaznica iznosi 70 EUR, a kamp ulaznica 30 EUR za pet dana boravka u kampu. U prodaji su i dnevne ulaznice po posebnoj ceni od 30 EUR. Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mestima u sastavu Eventima i online na www.eventim.rs.

Detalje o ponudi kampa, izvođačima, popratnim sadržajima, akcijama, galerijom slika, kao i načinima kupovine karata, možete da pronađete na službenoj stranici festivala www.terraneofestival.com.