Home

VESTI

Prateći program Arsenal Festa

No Comments Festival

Prateći program Arsenal FestaPrva u nizu promocija po Srbiji i regionu knjige pesama Momčila Bajagića "Vodič kroz snove" i novog CD-a Bajage i Instruktora "Daljina, dim i prašina" biće održana 14. juna u Kragujevcu, u okviru pratećeg programa Arsenal festa.
 

Momčilo Bajagić će lično prisustvovati promociji knjige i CD-a koja će biti održana u Knjaževsko-srpskom teatru u četvrtak 14. juna s početkom od 17.00, uz slobodan ulaz.
 

Paket u kome su knjiga "Vodič kroz snove" i novi CD "Daljina, dim i prašina", u izdanju Kompanije Novosti i Long Play-a, prodaju se od 6. juna u Srbiji na kioscima i drugim prodajnim mestima po ceni od samo 450 dinara.

Prateći program prve večeri "Arsenala", posle promocije nove Bajagine knjige i diska, nastavlja se u 18.00 otvaranjem izložbe fotografija Zorice Bajin-Đukanović "Jahači magle" u Domu omladine Kragujevca. Na izložbi koju će prisustvovati Bajin-Đukanović i Momčilo Bajagić javnost će moći prvi put da vidi 18 velikih kolor fotografija koje je autorka radila za omot albuma Bajage i Instruktora "Jahači magle" iz 1986. godine.

Posle otvaranje izložbe "Jahači magle", u bašti Doma omladine Kragujevca biće održana promocija prvog kragujevačkog urbanog murala "Bašta" umetničke grupe "ZiD" (autorke: Jana Danilović, Danijela Rupić i Tijana Gogić – u saradnji sa NVO MillenniuM, Kragujevac).

Prateći program se nastavlja u petak, 15. juna u "Arsenal rock kampu" od 17.00 otvaranjem izložbe slika Gorana Sorgića – Sorge "Muzičari Kragujevca". Iste večeri od 18:00 u Domu omladine Kragujevca je otvaranje izložbe skulptura/instalacija Dragana Kandića "ČIVILOOK NAUK, koju prati videoart projekcija, a njene dodatne postavke su i u prostorima "Arsenal rock kampa" i "Kneževog Arsenala".

U petak 15. juna od 18:30 u Domu omladine Kragujevca biće održana javna debata na temu "EX-YU ROCK AGAIN – značaj regionalnih muzičkih festivala u objedinjavanju nekadašnjeg zajedničkog kulturnog prostora". Učestvuju Petar Janjatović – Dallas records BG, Aleksandar Pavlić – portal "Popboks", Peđa Novković – "Groovanje"/TV NS, Mirsad Mujkanović Hadžo – bloger iz Hrvatske, a moderator je Vlada Paunović.

Završnog dana Arsenal festa u subotu 16. juni u Domu omladine Kragujevca od 18:00 biće otvorena izložba ilustracija koje je Ana Kolega radila za omot CD albuma Rundek Cargo trija "Plavi avion" (2010).

 

 Prateći program Arsenal Festa

Prateći program Arsenal Festa

 

 

Ostali prateći program tokom sva tri dana Arsenala (14 – 16. juni)

18:00 – 20:00 ("Knežev Arsenal")

 

"Hand made Corner"

Dragan Barlov – Izložba slika, nakita i javni čas crtanja.

"Tide Up" – radionica izrade modnih detalja (Slađan Jevremović i Strahinja Petrović).

"Tina hand-made drangulije" & "Dot bedževi" (Valentina Veličković i Žarko Tošev).

 

"Youth Street"

Promocija aktivizma omladinskog civilnog sektora (JAZAS Kragujevac, "KG Polis", Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije"…).

"Foto APOLO session"

Info:

www.domomladine.com

www.longplay.rs