Home

VESTI

Potvrđeni prvi izvođači za Refract festival

No Comments Festival

Potvrđeni prvi izvođači za Refract festivalREFRACT Festival se održava deveti put za redom u periodu od 18.05.2010. – 24.06.2010.

 

Potrvđenji su nastupi sledećih izvođača: Kid Loco, Belleruche, Michael Mayer & Superpitcher. Oni će nastupiti 21. i 22. maja. 

 

Francuski izvođač kojeg možemo porediti sa Air-om i Dimitri from Paris, Kid Loco ima još jače srodstvo sa dugom tradicijom francuskog popa koga odlikuje Serge Gainsbourg. Napravio je dosta hitova, sa kojim je stekao dosta obožavalaca širom sveta. Njegov stil se moze okarakterisati kao trip hop sa elementima jazz-a.  

 

KID LOCO (Francuska)
http://www.kidloco.com

 

 

BELLERUCHE (Velika Britanija)
Ovaj trio čine Kathrin deBoer (vokal), Ricky Fabulous (gitara) i DJ Modest (gramofoni). 2007. godine Belleruche je potpisao za Tru Thoughts izdavačku kuću i njihov debi album ‘Turntable Soul Music’ nailazi na fantastičnu reakciju fanova širom sveta i postaje najbrže prodavani debatni album Tru Thoughts izdavačke kuće. Belleruche se mogu pronaći u stilovima Lamb-a, Portishaid-a, DJ Vadim-a, Nina Simone i Hendrixa…

Home

 

 

Belleruche

Belleruche

 

 
MICHAEL MAYER
Kao DJ, producent i remixer, Michael Mayer predstavlja srž Nemačke elektronske muzičke scene. Nije tajna da vikende provodi putujući širom sveta i verovatno je tokom cele svoje karijere puštao muziku pred milionima. Kao suvlasnik KOMPAKT etikete, provodi radne dane odlučujući šta će biti izdato na etiketi, sarađujući sa label artistima i nadgledajući odeljenje Kompakt distribucije – koja je dom preko 50 record label-ova. Zadivljujuće, pored svih obaveza uspeva da se ušunja u studio i producira sopstvenu muziku, kao i remikse za Pet Shop Boys, Depeche Mode, Foals. Sa Superpitcherom 2008. godine pokreće projekat Supermayer i pod tim imenom izdaju album “Save The World”, kao I remixe za Rufus Wainwright, Hot Chip itd..

http://www.kompakt.fm/artists/michael_mayer
http://www.myspace.com/supermayer

 

 

Superpitcher

Superpitcher

 

SUPERPITCHER
Superpitcher je odrastao na jugu Nemačke, sam i usamljen. Počeo je da sakuplja muziku sa 16 godina, zaveden mekim zvukovima Prefab Sprout, Scritti Politti i Roxy Music. Deceniju kasnije počinje da radi u distribucijskom odeljenju KOMPAKT etikete I pronalazi svoje nove heroje – – Wolfgang Voigt, Chain Reaction, Joerg Burger i Air Liquide – ljude koji su povezali njegovu soničnu mladost i aspiraciju za odrastanjem. Nakon objavljivanja svog hit singla 2001. “Heroin”, napušta posao i odlučuje se da izgradi novi “night lifestyle”, sve više nastupajući kao DJ i usavršavajući svoje produkcijske veštine u studiju praveći “engulfing” electronic pop i “shimmering, glimmering” techno.
http://www.kompakt.fm/artists/superpitcher
http://www.myspace.com/supermayer