Home

VESTI

Počinje prodaja ulaznica za 11. Beogradski festival igre

No Comments Festival

 Počinje prodaja ulaznica za 11. Beogradski festival igreU petak, 13. septembra, počela je prodaja ulaznica za ukupno tri predstave koje će se u okviru 11. Beogradskog festivala igre, izvesti u beogradskom Centru Sava.
  
Svečano otvaranje Festivala, 30. marta 2014. godine, dovodi po prvi put u ovaj region čuvenu američku trupu Hubbard Street Dance iz Čikaga.
  

„Hiljadu delova”, celovečernji balet koji potpisuje mladi popularni koreograf Alehandro Serudo, zapravo je delo inspirisano drugom zahtevnom umetničkom formom – vitražima Marka Šagala. Beogradska publika je imala priliku da se upozna sa radom ovog koreografa, a kritičari su složni u tvrdnji da je “ova postavka potvrda vrhunske interpretacije i nepredvidivosti mašte“. Cena ulaznica 1.700, 1.500, 1.300, 1,100 dinara.

 

5. aprila, na sceni Centra Sava, pojaviće se najveća zvezda britanske i svetske plesne scene, najnagrađivaniji savremeni koreograf Akram Kan, partner Žilijet Binoš i Silvi Gilem, koji je poželeo da predstavi najnoviju produkciju svoje trupe na Beogradskom festivalu igre.  Delo neobičnog naslova “iTMOi (in the mind of igor)”, svojevrsni je osvrt na način na koji je stvarao Stravinski,  odnosno na dinamiku kojom je ovaj kompozitor transformisao svet klasične muzike. “Šokantno izmaštani haos Akrama Kana, uvlači nas u kreativni vrtlog iz kojeg se rađa umetnost.” (The Guardian). Cena ulaznica 1.700, 1.500, 1.300, 1,100 dinara.

 

 

  Počinje prodaja ulaznica za 11. Beogradski festival igre

 Počinje prodaja ulaznica za 11. Beogradski festival igre

 

 

Prvo, istorijsko gostovanje Velikog kanadskog baleta, i to sa postavkom Ohada Naharina koja će sigurno ući u sve antologije savremene igre, gledamo 11. aprila u Centru Sava. Celovečernji „Minus jedan“ je nastao za ovu kompaniju, i predstavlja posve originalno, fantastično, neponovljivo plesno iskustvo.  “Trupa koristi klasičnu tehniku uz mešavinu mnogih umetničkih uticaja, kako bi stvorila komad koji je moderan, a ipak privlačan i onima koji uživaju u tradicionalnijim predstavama. Ljubitelji klasičnog baleta, fanovi Fosa i entuzijasti koji vole „Cirque du Soleil“, uživaće u višeslojnoj predstavi… I, jedino što mogu da požele – jeste još jedno izvođenje.” (New York Times). Cena ulaznica 2.100, 1.700, 1.500 i 1.300 dinara.

11. Beogradski festival igre počinje 30. marta i završava je 14. aprila, a organizatori najavljuju još mnogo atraktivnih naslova i trupa.