Home

VESTI

Počinje muzički program na Converse Parobrod bini

No Comments Festival

Počinje muzički program na Converse Parobrod biniFestival Mikser se ove godine dešava po četvrti put, ali prvi put u okviru gradske ambijentalne celine Savamala. Deo festivala čini i, na savskom pristaništu ukotvljen, najstariji beogradski parobrod "Župa", pod zaštitom Muzeja nauke i tehnike.

 

Parobrod Župa je najznačajnije beogradsko industrijsko nasleđe iz istorije rečnog saobraćaja u Srbiji. Ovaj beogradski vršnjak "Titanika", nedavno je očišćen od nagomilanog đubreta, zahvaljujući radnoj akciji u organizaciji UK Parobrod i tako su se stekli uslovi da Parobrod sa Dorćola uplovi u Savamalu.
 

Na obali pored Župe, između Brankovog i Železničkog mosta, odvijaće se i program Parobroda na Mikseru (mapa u prilogu, potražite broj 18 i crtež brodića) na Converse Parobrod bini. Program počinje večeras, a otvara ga beogradski sastav Stray Dogg, koji svoju muziku opisuju kao melanholični indi folk.

 

Na Converse Parobrod bini predstavićemo presek beogradske scene elektronske muzike i bluza, ali i goste iz Niša i Novog sada: Stray Dog, Fish in oil, Margita je mrtva, KecKec, Dada Selectah, Nemanja Vanović, Saša Potežica, Jehlička&Zmajević, Vanja Bursać.

Kao uvod u koncerte, svake večeri će biti prikazani desetominutni video radovi Srđana Ćešića, autora serijala Nikad Izvini, Iz Nepoznatih Razloga i UPS! (Uprkos svemu). Ovo je idealna prilika da pogledate kolekciju njegovih viral video radova, nastalih u preiodu od 2006. do 2012. godine.

 

 

 Počinje muzički program na Converse Parobrod bini

Počinje muzički program na Converse Parobrod bini

 

 

IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

Video radovi Srđana Ćešića

U okviru Mikser festivala, od 28. maja do 2. Juna, Parobrod predstavlja kolekciju viral video radova Srđana Ćešića nastalih u periodu od 2006. do 2012. godine.

Ovu retrospektivu čine neemitovani klipovi serijala Nikad Izvini, video klipovi iz projekata Iz Nepoznatih Razloga i UPS! (Uprkos svemu), kao kolekcija virala, animacija i kratkih klipova nastalih u ovom periodu kao komentar na političku i društvenu situaciju. Najveći broj ovi radova svojim sadržajem izlazi iz okvira kritike i angažmana prihvatljivih konvencionalnim medijima i bilo ih je moguće pratiti samo na društvenim mrežama i sada, u okviru Parobrodovog programa na Mikseru.

Svakog dana, na koncertnoj sceni Parobroda biće predstavljen drugi  desetominutni video segment.

 

 PAROBROD NA MIKSERU


PROGRAM:


Ponedeljak, 28. maj:
Koncert “Stray dog“, 21h


Utorak 29. maj:
FILMSTREET, projekcija filma “Miris poljskog cveća“, 20h


Sreda, 30. maj:
Koncert “KecKec“, 21h


Četvrtak, 31. maj:
Koncert “Fish in oil“, 21h


Petak, 1. jun:
Kišobran i Parobrod vam predstavljaju učesnike Kišobran VJ radionice (iz KC Grada) “Vizuelno igralište“, 21h
Paralelni koncert “Thank you Baudelaire”


Subota, 2. jun:
Koncert “Margita je mrtva“, 21h
DJ after hour, line up – Petak/ subota – Saža Potežica, Nemanja Jehlička, Vanja Bursać, Dada Selectah, MKDSL, Nemanja Vanović