Home

VESTI

Počeo trodnevni Arsenal Fest u Kragujevcu

No Comments Festival

Počeo trodnevni Arsenal Fest u KragujevcuPrvi Arsenal fest krenuo je uspešno u četvrtak uveče pred nekoliko hiljada Kragujevčana i njihovih gostiju u prostoru na otvorenom Kneževom arsenalu.

 

Nastupili su zagrebački Džinks (Jinx), beogradski S.A.R.S., povratnici na scenu 16 Osam 23 i učenici škole savremene muzike "Oktava".

 

Čast da otvore Arsenal fest 16. jula nešto posle 20.00 imali su polaznici škole savremene muzike "Oktava" koji su izveli niz rok standarda Hedriksa, Cepelina i drugih, a posebno je bilo atraktivno učešće dosta devojaka u svirci.

 

Staropazovački 16 Osam 23 u njima dragom "srpskom Detroitu" reprizirali su žestok povratnički nastup prikazan u martu na Long Night festivalu u Domu omladine Beograda, što je uključivalo zavidnu akrobatiku frontmena Vuka Popadića, žestoko prženje dvojca gitariste/basiste Aleksandra Zarića i Aleksandra Savića, i uz snažno i nepogrešivo čukanje bubnjara Dragana Jovanovića.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=xn8iCc4gShA|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Letu Štuke – Paranoja

 

16 Osam 23 su nabrijano podsetili na stare hitove "Kifle s džemom", "Moja mama šnicle tuče", "Miloš Šestić"…a kao i u Beogradu posebno je dobro zvučala obrada "Dosta, dosta dosta" kultnih Boja.

"Kragujevac se pokazao kao sjajan domaćin! Odlična publika, odlična produkcija i svirka, a 16 Osam 23 nikad bolji! Bilo je čak i šutke! Prostor Kneževog arsenala je fenomenalan! Pink Flojd bi tu snimao spot kad bi mogao. Ako se po jutru dan poznaje, onda će ostale dve večeri biti razvala", ocenio je Popadić.

 

Regionalno sve značajnije ime, beogradski S.A.R.S. su, uz naravno neizbežan "Buđav lebac", pokazali da popularnost zasnivaju i na drugim odličnim stvarima poput "To rade", "Perspektiva", "Debeli lad" i "Rakija".

 

 

Arsenal Fest,  Kragujevac 2011

Arsenal Fest, Kragujevac, 2011.

 

Kraj je pripao zvezdama prve večeri zagrebačkim pop majstoriam Džinksima, koji su premijerni nastup u Kragujevcu pretvorili u jednoipočasovni koncert koji je završen čak i sa jednim bisom, gde su pevačica Yaya, gitarista Coco i drugovi raspoloženo izveli "Na zub su me uzeli mama" i "Koliko suza za tako malo sna".

Prvo veče Arsenala pokazalo se kao više nego uspešno zagrevanje za petak i nastup prvog velikog imena – zagrebačkih pank-rok velikana Hladnog piva (23:15), koji prvi put dolaze u prestonicu Šumadije i to sa novim albumom "Svijet glamura".

Uz njih u petak uveče sviraće kragujevački Darkshines i Čovek bez sluha, srpski Irci Orthodox Celts i
Del Arno bend.

 

Završnica u subotu uveče proteći će uz još jedno veliko ime – Partibrejkers (23:15), kao i Ramba Amadeusa, The Dibidus, premijerno u Kragujevcu Letu štuke i Dubiozu kolektiv.