Home

VESTI

Počeo Outlook festival!

No Comments Festival

Počeo Outlook festival!Krenuo Outlook festival! Čeka nas sunčani vikend ispunjen dobrom muzikom i rasplesanim posetiocima iz celog sveta!

  

Prvog dana sedmog Outlook festivala na lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pojavili su se gotovo svi očekivani posetioci, njih desetak hiljada. Do kraja festivala koji traje do nedjelje 7. septembra, očekuje se dolazak preostalih tri hiljada ljubitelja bass i soundsystem muzike.
  

Nakon što je Mr. Lauryn Hill svojim prvim nastupom u Hrvatskoj, ujedno i prvim datumom evropske turneje, dostojno najavila sedmi Outlook, isti se jučer rasplamsao na svih dvanaest pozornica razmještenih unutar same tvrđave, oko nje te u štinjanskoj luci, gdje se nalazi najveća festivalska pozornica – The Harbour. Lučku pozornicu sinoć je vodio Flowdan, britanski predstavnik grime i garage scene te jedan od pripadnika kolektiva Pay As You Go. Okupljene hiljade obožavatelja u ritualni su ples terali rado viđeni festivalski gosti – Buraka Som Sistema, poznavatelji dobrog tuluma – The Heatwave, dostojna zamjena bolesnom DJ EZ-ju – Rosca te britanska plesna senzacija – Hannah Wants. Prašilo se i na drugim pozornicama – ljubljeni Mungo's ugostio je Sama Bingu i Fracturea, Void Kaytranadu, DJ Zinca i MJ Colea, Moat Iciclea i Proximu u furioznom drum'n'bass back2back nastupu, a Clearing zvijezde i kultne predstavnike britanske drum'n'bass scene – dBridgea i DJ Markya s MC Staminom.

 

Vikend na Outlooku predstaviće ostatak muzičke kreme s line-upa. Petak se očekuje s nestrpljenjem ponajviše zbog nastupa DJ-a FunkinEvena, Rosce, Moodymanna te čovjeka koji je u posljednji trenutak zamijenio Busta Rhymesa – Action Bronsona. Američki hip-hoper Bronson potječe iz Albanije, odakle mu je otac, no živi i djeluje u njujorškom Queensu. Rado repuje o hrani, a često repuje s kolegom Riff Raffom. Godina 2014. bila je prijelomna za njegov put ka zvjezdanom nebu – nakon nekoliko super uspješnih mixtapeova, priprema debitantski album. Subotu će zapaliti bravure nekoliko rado viđenih izvođača – Alixa Pereza, The Buga i Zeda Biasa te cjelokupni line-up The Harbour pozornice na čelu s DJ Premierom i Congo Nattyem. Nedjelja prolazi u znaku domaćih i regionalnih izvođača sa Seasplash festivala, koji će drmati The Garden pozornicom, te nastupima Davida Rodigana, Grooveridera, Gentlemans Dub Cluba i ostalih.

 

 

 Počeo Outlook festival!

Počeo Outlook festival!

 

 

Domaći Digitron Sound (dub) nastupa u subotu i to u sklopu predstavljanja moćnog labela Subdub dok Snap + V:MC, d'n'b ekipa iz Rijeke, nastupa u nedjelju na Arija stageu. Bosanskohercegovački reggae Baga Sound gostovat će u ponedjeljak, nakon zadnjeg dana Outlooka, na Beach stageu.

Od četvrtka, 4. septembra, povoljnije festivalske ulaznice za posetioce Outlook festivala iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije mogu se kupiti samo na festivalskoj lokaciji, na glavnom ulazu – na blagajni (box office). Festivalska ulaznica za tri dana može se kupiti po ceni od 600 kuna (vredi za petak/subotu i nedjelju), dvodnevna ulaznica za 500 te jednodnevna ulaznica za 250 kuna.

Sve informacije o Outlook festivalu i svim izvođačima možete naći na:

www.pozitivanritam.hr
www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival