Home

VESTI

Otvoren Nisville 2012

No Comments Festival

Otvoren Nisville 2012Nakon sto je mladi niški bend “Jazzbooka” uspešno otvorio 29. Nišville DžezFestival, na scenu je stupio Italijanski sastav “Lydian Sound Orchestra.”

   

Oni su svojim laganim ali upečatljivim melodijama odusevili nišku publiku i jos jednom potvrdili da je ovaj festival stvarno mesto na kome sviraju samo velikani, kako sa domace, a tako I sa strane džez scene.
  

Posle tridesetak minuta vrhunske i kvalitetne svirke, oko 9h, ovaj Italijanski bend je napustion nišku publiku praćen gomilom ovacija i aplauza.

Prve večeri na „Skaj stejdžu” nastupili su: Lyndian Sound Orchestra iz Italije, Jon Cowherd  Mercy project ft.Papitucci, Blade and Cardenas iz Amerike i Alexandre Cunha Quintet iz Brazila.

 

 

 Otvoren Nisville 2012

Osibisa

 

 
Lyndian Sound Orchestra, sastav koji je poslednjih godina na samom vrhu liste magazina ’’Musica Jazz’’, oduševio je sve posetioce. Brojnošću i neuobičajnim instrumentima privukli su pažnju svakog dobrog poznavaoca džez muzike.

Jon Cowherd Mercy project ft.Papitucci, Blade and Cardenas predstavio se nastupom za pamćenje. Dvostruki dobitnik Gremi nagrade John Pattituci pokazao je svoju virtuoznost na kontrabasu i bas gitari. Sve generecije publike ispratile su njegov nastup sa uživanjem.

 

 

 Otvoren Nisville 2012

Otvoren Nisville 2012

 

 

Alexandre Cunha Quintet, na čelu sa najboljim brazilskim bubnjarom Alexandre Cunha-om, je drugi put na Nišvilu, ovoga puta na „Skaj stejdžu“, zasvirali su tradicionalno dobrim brazilskim ritmom Još jednom su slušaoci džez muzike imali prilike da uživaju u njihovoj muzici.
 
Prve veceri  je festival posetilo oko  4000 posetilaca.