Home

VESTI

Otvaranje festivala fotografije “Vizualizator 2015”

No Comments Festival

Otvaranje festivala fotografije "Vizualizator 2015"Centar za razvoj fotografije vas poziva na svečano otvaranje festivala fotografije u četvrtak 19.11.2015. u Ustanovi kulture Parobrod sa početkom u 19 časova. Festival će otvoriti Edward Keating, dobitnik Pulicerove nagrade za fotografiju. Beogradskoj publici će se predstaviti kontraverznom izložbom pod nazivom Apart from the light.
  

Festival fotografije VIZUALIZATOR 2015 je multidisciplinaran, dinamičan kulturni događaj, koji ima za cilj da poveže sektore, institucije i pojedince iz različitih profesija vezanih za fotografiju kako bi se gradio sistem koji omogućava strateški razvoj oblasti fotografije.
  

VIZUALIZATOR će sa svojim inovativnim pristupom analizirati fotografiju sa različitih aspekata: kao vizuelnu umetnost, socijalni fenomen i moćno medijsko sredstvo. U fokusu je dokumentarna fotografija kao žanr umetničke fotografije.

"Sklopi sliku" je slogan ovogodišnjeg festivala, a opravdava ga veliki broj stučnjaka iz oblasti fotografije, medija i umetnosti koji se okuplja na tribinama, radionicama i izložbama u okviru festivala.

Festival se održava već treću godinu zaredom, od 19. do 26. novembra na više lokacija u Beogradu: galerijama, ustanovama kulture i javnom prostoru.

 

 

 Otvaranje festivala fotografije "Vizualizator 2015"

Otvaranje festivala fotografije "Vizualizator 2015"

 

 

Od 17 časova u UK Parobrod počeće tribina po nazivom "Tabloidna fotografija" koja će istražiti  fenomen tabloidne fotografije u svetu i kod nas, njen uticaj na društvo, informisanje i kulturne obrasce.

Učesnici tribine:

Moderator tribine: Gordana Janković, šef odeljenja za medije misije OEBS u Srbiji
Edvard Kiting, dobitnik Pulicerove nagrade za fotografiju

Livia Corbo, urednik Massimo Sestini News Pictures

Igor Ril, urednik Nacionalne geografije

Ana Martinolli, Profesor Fakultet Dramskih umetnosti

Maja Mojsovski, urednik fotografije, Kurir

Maja Vukadinović, kulturolog
Mladen Matičević, režiser
Perica Gunjić, CINS

 

Program

 

www.crf.rs