Home

VESTI

Otkrivena prva imena Outlook festivala 2016.

No Comments Festival

Otkrivena prva imena Outlook festivala 2016.Otkriveno prvih 80 izvođača devetog Outlook festivala! Nakon prošlogodišnjeg rasprodatog izdanja, deveti Outlook festival je upravo otkrio prvih osamdeset imena koji se pridružuju ovoj velikoj letnjoj muzičkoj avanturi.

 

Tako će obalu Hrvatske, tačnije Pulu, ove godine između ostalih posetiti Damian Marley, Kano, Hiatus Kaiote, Goldie MBE, Section Boyz, Noisia, Channel One, Little Simz i mnogi drugi.

 

Od 31. avgusta do 4. septembra, u svoj dom na tvrđavi Punta Christo pored Pule, Outlook će dovesti monumentalnu listu izvođača; bendova, producenata, koletiva, DJ-a i izdavačkih kuća koja obuhvata sve generacije i stilove bass muzike. Outlook festival time će još jednom obraniti zasluženi naslov najvećeg europskog festivala bass muzike i soundsystem kulture.

 

Pulska Arena, jedna od najlepših svetskih pozornica na otvorenom 31. avgusta biće spremna za veliko otvorenje Outlook festivala. Nakon prošlogodišnjih nezaboravnih sedam sati muzike uz 40 izvođača i koncert r’n’b dive Lauryn Hill iz 2014. Outlook će ove godine otvoriti Damian ‘JR. GONG’ Marley. Najmlađi sin muzičke legende Boba Marleya, vrlo je uspešan reggae i dancehall muzičar, koji nastupa još od svoje 13 godine. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i saradnjama s drugim muzičarima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla, Skrillexa. Damian je bio član super-grupe SuperHeavy zajedno s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. U istorijskom pulskom amfiteatru Damienu će se pridružiti još niz posebnih gostiju.

Na samoj festivalskoj lokaciji, poluotoku Štinjanu, plaži i tvrđavi Punta Christo do nedjelje 4. septembra publiku očekuje drum and bass ikona Andy C, hip-hop kralj Joey Bada$$, a legende Slum Village, David Rodigan i Channel One dijelit će pozornice sa svežim snagama: Henry Wu, Section Boyz, LEVELZ, Iglooghost i A-F-R-O. Jaku grime scenu predstaviće nova imena AJ Tracey, Hi5 Ghost & Boofy, Madam X, Lady Leshurr i Stormzy, zajedno s pionirima; Elijah & Skilliam, Riko Dan, Kano, DJ Q i Flowdan. I ove godine hip-hop će zavladati festivalom čemu najbolje svedoči dosadašnji izbor imena: Lex Luger, Mick Jenkins, Tropkillaz, a uličnim stilom Outlook će osvežiti Akala, Cas is Dead, Rejjie Snow i Section Boyz. Temelji Outlook festivala čvrsto su vezani uz soundsystem kulturu, a počast tom delu muzičke istorije odaje se upravo u posebno dizajniranim razglasima, među najboljima u svetu. Njih će zatresti i uvek jak izbor reggae i dub muzičara među kojima su i legende Jah Shaka, Channel One, Mungos Hi Fi, Mad Professor, Prince Fatty, Congo Natty ft Iron Dread i Dub Smugglers.
 

 

 Otkrivena prva imena Outlook festivala 2016.

Otkrivena prva imena Outlook festivala 2016.

 

 

I ove godine očekujemo zlatnu listu izvođača iz nešto bržeg i žešćeg sveta drum’n’bassa i junglea, a među njima više od 20 velikana. Goldie, Alix Perez, Hazard, Ivy Lab, Andy C, Lenzman, Commix, Ant TC1, Calibre, DLR, Doc Scott, Dom & JKenzo, LSB, Marcus Intalex, MC DRS, Med School, Onemind, Mako i Skeptical samo su neki od njih. Tvrđava Punsta Christo će se tresti uz zvukove dubstepa iz ruku Commodoa, Goth-Trada, Jacka Sparrowa, Kahna & Neeka, Noisiae i Gantza te velikog Male. Garage, house, bass, r’n’b i sve između sviraće MJ Cole, Josey Rebelle, DJ Betty, Artful Dodger. Ovo su samo neka od stotina imena koje će Outlook otkriti u sledećim mesecima, a sudeći po prvim najavama očekuje nas najjače izdanje do sada.

Smešten na napuštenoj austro-ugarskoj tvrđavi, na pitoresknoj istarskoj obali, preko puta brijunskog otočja, Outlook festival svoj je dom našao na jednoj od najlepših festivalskih lokacija u Evropi. Između pozornica, festivalskog kampa Brioni, plaže i zabava na brodovima, posetioci će naći idealnu kombinaciju dnevnog odmaranja uz more i plesa do dugo u noć. I sve to začinjeno najboljim razglasima na svetu.

 

 

Otkrivena prva imena Outlook festivala 2016.

Otkrivena prva imena Outlook festivala 2016. Photo by Dan Medhurst

 

 

Outlook festival u prodaju je pustio ograničen broj od 300 povoljnijih festivalskih ulaznica za posetioce iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova po ceni od 660kn, nakon čega će cena biti 850kn. Od ove godine kupovina povoljnijih ulaznica omogućena je i za državljane Slovačke, Rumunjske, Bugarske, Češke, Ukrajine, Litve, Estonije i Rusije. Festivalske ulaznice i ulaznice za Outlook Arenu po ceni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mestima širom zemlje.

 

Pogledajte video s prvim najavljenim imenima Outlook festivala 2016.!

www.dailymotion.com/video/k1CiDCg5rrzcD8f28QB

 

Sve informacije o Outlook festivalu dostupne su na:

www.pozitivanritam.hr
www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival

Služeni Facebook event:
www.facebook.com/events/1697385923827100