Home

VESTI

Objavljena prva imena 10. Outlook festivala!

No Comments Festival

Objavljena prva imena 10. Outlook festivala!Počevši 2008. godine kao mali festival sa samo 600 posetioca, da bi s vremenom postao vodeći festival bass muzike u svetu, Outlook stvara istoriju od prvog dana.

  

Mnogo se toga promenilo u deset godina, ali posvećenost, strast i sposobnost Outlook festivala i dalje je prisutna, kao i prvih dana. Iako odrastao, osećaj porodice je i dalje prisutan, a umetnici i posetioci se vraćaju iz godine u godinu kako bi ponovno doživeli i otkrili novu muziku na najboljem ozvučenju.
  

Četverodnevno slavlje soundsystem kulture ujedinjuje mlade talente i istinske legende iz sveta dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop, garage te mnogih drugih glazbenih žanrova. Između 6. i 10. septembra 2017. jaka postava od stotinu izvođača ponovno će tresti kamene zidove tvrđave Punta Christo i Arene u Puli, i time obilježiti desetljeće postojanja Outlook festivala. Između ostalih proslavi se ove godine pridružuju Dizzee Rascal, Dawn Penn, Swing Ting, Giggs, The Bug, Calibre, Goldie, LEVELZ, AJ Tracey, Wiley i Madam X. U prodaju su upravo puštene prve ulaznice za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna, a u prodaji još ima regionalnih ulaznica po povoljnijim cijenama.

 

 

 Objavljena prva imena 10. Outlook festivala!

Objavljena prva imena 10. Outlook festivala!

 

 

Za početak velike proslave i ove godine Outlook festival će na jednu večer preuzeti povijesni pulski amfiteatar, a upravo tamo, u srijedu 6. rujna, kao glavni gost nastupit će ikona grime glazbe Dizzee Rascal, dobitnik Mercury nagrade, koji uskoro objavljuje dugoočekivani novi album. Uz njega tu je i majstor eksperimentalnog hip hopa i elektroničke glazbe, američki DJ i producent DJ Shadow, a nakon velikog uspjeha premijernog koncerta u Londonu, u Arenu stiže 20-člani Outlook Orchestra koji sprema nekoliko iznenađenja.

 

Preko 100 izvođača popet će se dan poslije na tvrđavu Punta Christo, jednu od najslikovitijih festivalskih lokacija na svijetu i dnevnu pozornicu na plaži u kampu Brioni. Grime ekipu ove godine predvode Wiley s Hollow Manom, Giggs, Newham Generals (D Double E and Footsie) i hvaljeni producenti Champion, Spooky i Sir Spyro. Njima se pridružuju MC veterani Flowdan, Riko Dan, Flirta D, Killa P i Lady Chann, te neki novi klinci: AJ Tracey, Big Zuu i Capo Lee. Stiže i cijela Butterz posada: TDQ, Swindle, Elijah & Skilliam.

 

 

Objavljena prva imena 10. Outlook festivala!

Objavljena prva imena 10. Outlook festivala!

 

 

Dub i reggae duboko su ukorijenjeni u same početke Outlook festivala, i svake godine stižu najvažniji predstavnici ovih glazbenih žanrova. Ovo ljeto tako u Pulu stiže izvrstan selektor i dub stručnjak Adrian Sherwood, Gentleman’s Dub Club nastupit će u punom sastavu, kraljica reggae klasika Dawn Penn sa Soom T, Stand High Patrol, Eva Lazarus i Dub Dynasty širit će pozitivne vibracije. Nešto mračniju stranu dub glazbe predstavlja The Bug s izvrsnom vokalisticom iz Izraela Miss Red. Mnogobrojne snažne zvučnike Outlook festivala do maksimuma će iskoristiti dubstep igrači; Commodo, Jack Sparrow, Plastician, Mala i Coki (Digital Mystikz).

 

Outlook svake godine s velikim veseljem ugošćuje i najbitnije predstavnike domaće i regionalne scene, a u prvoj najavi tu su se tako našli Egoless, Filip Motovunski, Digitron, Bamwise, Rahmanee i 207, a u sljedećim mjesecima ta lista će rasti zajedno s novim najavama.

 

 

Objavljena prva imena 10. Outlook festivala!

Objavljena prva imena 10. Outlook festivala!

 

 

Drum’n’bass je nezaobilazan na Outlook festivalu, a njegovi najvažniji predstavnici uvijek se rado odazivaju pozivu da budu dio Outlook festvala. Već i kao dio festivalske obitelji ovog rujna u Pulu stižu Goldie, DJ Marky, LTJ Bukem, Calibre, Kasra, Sam Binga, Spectrasoul, Elisa Do Brasil, DLR, Mefjus, LEVELZ (Chimpo, Dub Phizix i Strategy). Prvi put na jednu od mnogobrojnih Outlook pozornica popet će se MC Bugzy Malone, a vodećoj dami bass glazbe Madam X pridružuju se Biome, Walton i Paleman. Bog garage glazbe Zed Bias dovodi sa sobom Wookiea, a plesni londonski zvuk predstavlja radijski kralj Matt Jam Lamont. Oni koji vole nešto više bassa ne bi trebali propustiti My Nu Leng, Josey Rebelle i Rude Ki, a ljubitelji dancehalla neka obavezno stignu poslušati Murko i Swing Ting.

 

Festivalske ulaznice i ulaznice za Outlook Arenu po ceni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na prodajnim mestima sirom zemlje.

 

 

Objavljena prva imena 10. Outlook festivala!

Objavljena prva imena 10. Outlook festivala!

 

 

Sve informacije o Outlook festivalu dostupne su na:

 

www.pozitivanritam.hr
www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival

 

Službeni Facebook event Outlook festivala 2017.