Home

VESTI

Objavljen program Dimensions festivala po danima

No Comments Festival

Objavljen program Dimensions festivala po danimaDimensions otkrio program po danima na sedam živopisnih pozornica!

U pet godina Dimensions festival u Puli je postao prava meka za poklonike elektronske muzike širom sveta. Kako bi obeležio ovaj jubilej festival će se, od 25. do 28. avgusta, publici predstaviti u najopsežnijem izdanju do sada, dovodeći prvake iz svijeta housea, techna, disca, soula i funka na festivalsku tvrđavu Punta Christo. Nakon što je nedavno otkriven popis izvođača sada je vreme i za pregled programa koji se sprema u četiri uzbudljiva dana i noći na štinjanskom poluotoku.
 

Na jedinstveno putovanje u sve dimenzije elektroničke glazbe krećemo 24. kolovoza u pulskoj Areni s Massive Attack, velikanima trip hopa, koji u Hrvatskoj prvi put sviraju nakon sedam godina, i to tik pred izlazak njihovog novog albuma.

 

Na sedam životopisnih pozornica festivala tik uz šumu i more, izmenjivaće se muzicke legende i pioniri žanrova, ali i mladi, inovativni muzicari. Pozornica na plaži jedan je od atributa festivala, mesto gde se u idiličnoj atmosferi mogu poslušati intimni koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca i world muzike. Neki od vrhunaca dnevnog programa na plaži svakako će biti nastupi zanzibarske afrobeat pjevačice Mim Suleiman, multiinstrumentalistice i vokalistice Sarah Williams White i jazz sastava Yussef Kamaal Trija, kao i DJ set Jeremyja Undergrounda, istraživači afričke muzike Highlife i Awesome Tapes From Africa te mladi domaći talent Cuisine Dub.

Na Clearingu, glavnoj pozornicu festivala, nastupit će čikaški pionir house muzike Larry Heard poznat i kao Mr. Fingers, koji će pod tim umetničkim imenom održati svoj nastup uživo, nakon više od dvadeset godina. Clearing će ugostiti eksperimentalnu jazz-fusion skupinu Moritz von Oswald Trio, u kojoj za bubnjevima sjedi nigerijski glazbenik Tony Allen, voditelj Fela Kuti benda, kojeg su Fela Kuti i Brian Eno proglasili ocem afrobeata. Povrh ovoga jedan od glavnih londonskih kolektiva Electric Minds u četvrtak će proslaviti deset godina postojanja uz nastup legendarnog Moodymana, Joea Claussella, Darkstar u live verziji te samog osnivača ove etikete – Dolana Bergina. Predivna intimna i šumom okružena Garden pozornica bit će pozadina za večer u organizaciji Stamp The Wax, poznatog glazbenog magazina, koji će ugostiti Dana Shakea i Byrona the Aquariusa. Uz njih su i Jordan Rakai, Jon, Loefah, Suzanne Kraft i Eliphino. U nedjelju na Gardenu nastupa hrvatski DJ i producent Ilija Rudman.

Moat, po mnogima najimpresivnija pozornica festivala, je rov 100 metara dug i okružen s sedam metara visokim kamenim zidom. Moat je nezaobilazni dio Dimensions iskustva, a njegovim zidovima će u četvrtak odjekivati moćni bass Hessle Audio ekipe; Ben UFO, Pearson Sound, Pangea, DJ Qu i Matias Aguayo. Petak je u Moatu dan za techno, a za to će se pobrinuti njegovi velikani Richie Hawtin, Rødhåd i Kenneth Christiansen. NTS Radio u rov u subotu šalje svoje favorite svoje postaje; DJ Stingraya, Genea Hunta, Shanti Celeste i Josey Rebelle, a nedjelju će svojim kozmičkim zvukovima Moat začiniti Bodytonic ekipa s Helenom Hauff i Space Dimension Controllerom, a uz njih tu je i domaćin Petar Dundov.

Mungo’s Arena srce je i Outlook i Dimensions festivala još od 2010. godine, sa svetski poznatim Mungos Hi Fi razglasom koji se svake godine prevozi iz Škotske u Hrvatsku. Velikan dubstepa Mala kurirat će ovom pozornicom u četvrtak, a petak dBridge i Calibre donose drum’n’bass. Tijekom vikenda u Mungosu će nastupiti The Bug ft. Miss Red, Loefah, Gaika, Fracture, Sam Binga i mnogi drugi. Masni zvuk Mungos Hi Fi razglasa ukrotit će između ostalih Om Unit, DJ Spinn i Kahn.

 

 

 Objavljen program Dimensions festivala po danima

Objavljen program Dimensions festivala po danima

 

 

Tik uz tvrđavu smestila se prostrana Void pozornica na kojoj se svake godine može čuti najbolje od svetske techno i house scene. Na Voidu u četvrtak u Resident Advisor 'takeoveru' tako nastupaju Ben Klock, Kyle Hall, The Zenker Brothers i Pender Street Steppers, a u petak snažna Ostgut Ton ekipa na čelu s Marcelom Dettmannom, Tama Sumom, Ryanom Elliotom. Subota je zauzeta za Rush Hour, dok u nedjelju njujorški Mood II Swing donose svoj deep house zvuk uz Daniela Bella, K’Alexija i Moomina.

Nekadašnja Arena 1 ove godine nosi novo ime The Stables. Unutar 20 metara visokih zidova pozornice nastupiće neki od najiščekivanijih gostiju festivala. Iz dugačkog popisa izvođača izdvajamo norvešku Sex Tags Mania ekipu čiji će predstavnici DJ Fett Burger i DJ Sotofett preuzeti pult po svojoj međugalaktičkoj plesnoj dužnosti s broken beat specijalom kojeg predvodi londonski Co-op. Jazz, disco, funk i soul obilježit će petak s istraživačima tih žanrova kao što su Hieroglyphic Being, Fit Seigel i Beatrice Dillon kao i Moritz Von Oswald u DJ set izdanju. Subota je dan kada se na pozornicu Stablesa penju Midland, Marcellus Pittman, Mount Liberation Unlimited te rezidenti poznatog škotskog kluba Sub Dub.

Po celoj regiji upravo se održava niz launch partyja Dimensions festivala pa se tako ovu subotu Ljubljana zagrijava za festival. U klubu Zoo nastupit će hrvatska techno dama Miss Sunshine koja odnedavno nastupa pod umjetničkim imenom Insolate, a koju ovo leto slušamo i na tvrđavi. Zagrijavanju za festival pridružuje se i događaj Mixmag Adria presents University Undergound unutar kojeg će se 14. maja održati Dimensions Launch Party Sarajevo. U prostoru SSST-a (Sarajevo School of Science and Technology) nastupit će Mladen Tomić, Marina Karamarko, Funk, Guru, phillipe, Alexandar Ivkovic, Haris Čustović. Uskoro se zagrijavanju za festival pridružuju Osijek i Beograd.

Ograničen broj povoljnijih ulaznica za posetioce i Hrvatske i regije i dalje je u prodaji. Ulaznice za koncert otvorenja Dimensions festivala u Areni te za festival kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mestima sirom zemlje.

 

 

Objavljen program Dimensions festivala po danima

Objavljen program Dimensions festivala po danima

 

 

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

Službeni Facebook event:
www.facebook.com/events/909456245788138