Home

VESTI

Nulti dan Refresh festivala

No Comments Festival

Nulti dan Refresh festivala

Ove godine, kao uvertira za treći po redu Refresh festival u Kotoru, u sredu 29. jula u diskoteci Maximus biće održana konferencija crnogorske DJ scene. Svoje učešće na konferenciji pod naslovom „Play Montenegro – Refresh the Scene” potvrdilo je više od 25 crnogorskih disk džokeja iz devet gradova širom Crne Gore.

 

 

Učesnici dolaze iz raznih crnogorskih gradova kao što su Podgorica, Kotor, Budva, Bar, Tivat, Nikšić, Bijelo Polje, Herceg Novi i Ulcinj. Pored izvođača, crnogorsku DJ scenu čine i drugi akteri kao što su predstavnici medija, buking agenti, producenti, kao i pokrovitelji i organizatori raznih događaja.

 

Konferencija će obuhvatiti širu sliku crnogorske klupske DJ scene u kontekstu razvoja turizma i kreativne industrije koja u zemljama Evropske unije predstavlja značajan deo ukupne ekonomije. Teme koje će biti obrađene biće podeljene u tri osnovna segmenta pod naslovima „Rewind”, „Play” i „Fast Forward”.

 

Nulti dan Refresh festivala
 

 

U prvom delu konferencije biće obrađen istorijat, problemi i teškoće pri kreiranju crnogorske scene, kao i ključni događaji koji su oblikovali njen razvoj. Drugi deo biće posvećen preseku trenutnog stanja uz faktore kao što su ubrzan razvoj turizma i mesto industrije zabave u njemu, ali i sve veće zastupljenosti DJ kulture u medijima. Treći segment „Play Montenegro – Refresh the Scene” konferencije biće posvećen budućnosti i razvojnom potencijalu crnogorske DJ scene, kao i njenom usaglašavanju sa svetskim trendovima i poslovnim iskustvima u drugim zemljama.

 

Konferencija ujedno predstavlja platformu za povezivanje aktera na sceni i snaženje njihove saradnje, kako međusobno, tako i sa medijima i pokroviteljima, ali i raznim državnim institucijama sa kojima se može dosta učiniti na dodatnom i dugoročnom razvoju turističkog potencijala Crne Gore.

 

Konferencija će početi u sredu 29. jula u 18 časova u holu diskoteke Maximus i trajaće do 21h. Posle konferencije, u diskoteci Maximus biće napravljena velika žurka na kojoj će zajednički nastupati brojni crnogorski disk džokeji.

 

Refresh festival održaće se od 30. jula do 2. avgusta u kotorskoj diskoteci Maximus, a nastupiće neke od najvećih zvezda svetske DJ scene kao što su Bob Sinclar, Darren Emerson, Steve Lawler i Adam Beyer. Ulaznice za festival mogu se kupiti u T-Centrima Crnogorskog Telekoma.

 

 

 

 
Više informacija:
www.refreshfestival.com