Home

VESTI

Novi filmski festival traži ime

No Comments Festival

Novi filmski festival traži imeBritish Council traži ime za novi festival britanskog filma! British Council poziva javnost da predloži naziv prvog regionalnog filmskog festivala koji će publici prikazati najnovija ostvarenja koja dolaze iz Velike Britanije.

  

Još uvek neimenovani festival britanskog filma će biti održan istovremeno u šest gradova Zapadnog Balkana, od 16. do 19. februara 2017. godine.

   

Format festivala je prilično specifičan – publika u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani će tokom četiri dana festivala imati priliku da po prvi put pogleda deset ostvarenja koja će u svim gradovima biti prikazana istovremeno. Ovo će biti prvi filmski festival koji će, uz poštovanje međusobnih razlika, posmatrati Zapadni Balkan kao jedinstveno kulturološko područje. Festival će okupiti publiku oko jedne od stvari koja im je svima zajednička – ljubav prema savremenom britanskom filmu.

 

Svoj predlog možete da date na našem sajtu www.britishcouncil.rs najkasnije u nedelju, 8. januara do 23.59.
 

 

 Novi filmski festival traži ime

Novi filmski festival traži ime

 

 

Autor naziva koji budemo izabrali će osvojiti priliku da tokom festivala (zajedno sa svojim prijateljima) uživa u privatnoj projekciji na jednoj od šest lokacija po njihovom izboru.

Pravila su veoma jednostavna i pozivaju publiku da kreativno razmišlja. Jedino ograničenje je da naziv mora da bude na engleskom jeziku kako bi mogao da se koristi u celom regionu. Tražimo naziv koji će biti lako pamtljiv i povezan sa Velikom Britanijom i britanskim filmom.

Pobednički naziv će izabrati tim British Council-a koji će činiti stručnjaci iz oblasti filma i marketinga iz Velike Britanije i sa Zapadnog Balkana.