Home

VESTI

Nove pesme The Prodigy premijerno u Beogradu

No Comments Festival

Nove pesme The Prodigy premijerno u BeograduUz sastav The Prodigy, na Warrior's Dance Festivalu koji će biti održan 15. septembra na Kalemegdanskoj tvrđavi u Beogradu nastupiće i Skrillex, Chase&Status, Caspa, Zane Lowe, Feed Me i mnogi drugi…
   
U okviru ovog jednodnevnog festivala grupa The Prodigy premijerno će, uz već dobro poznate hitove, izvesti i nekoliko pesama sa novog albuma, čiji izlazak očekujemo tokom jeseni 2012.
  

Iako uživaju popularnost širom sveta, članovi The Prodigy insistirali su da baš Beograd bude domaćin trećeg po redu Warrior's Dance Festivala, zbog jake veze koju osećaju sa publikom u Srbiji, a o tome kažu:

"Za nas je velika stvar što organizujemo Warrior's Dance Festival u Beogradu. Imamo poseban odnos sa publikom i veoma smo uzbuđeni što još jednom donosimo Prodigy zvuk u Srbiju. Sa nama će da nastupe Skrillex, Chase&Status, Caspa, Zane Lowe i ostali. Vidimo se na Kalemegdanu, biće opasno!"

Sastav The Prodigy poznat je po beskompromisnom muzičkom izrazu i s pravom nosi titulu jednog od nauticajnijih bendova u poslednjih 20 godina. Pored svojih standardnih hitova, koje je publika imala prilike da čuje na beogradskim i novosadskim nastupima ovog benda, The Prodigy su za svoj treći nastup u Beogradu najavili i premijerno izvođenje pesama sa novog albuma, za koji kažu da će biti "još mračniji i tvrđi" od prethodnog "Invaders Must Die".

Pored njih, na Warrior's Dance Festivalu nastupiće i dubstep senzacija Skrillex. Ovaj američki producent uspeo je da podigne dubstep na nivo komercijalnog muzičkog žanra, a pored toga što nastupa širom sveta i stalno radi na novim izdanjima, stigao je da osvoji i tri Grammy nagrade. Skrillex je svojim inovativnim pristupom uspeo da pridobije armije obožavalaca, pa stadionski nastupi više nisu rezervisani samo za velike rock zvezde sa kojima je, po tom pitanju, ovaj mladi dubstep producent stao rame uz rame.

Među izvođačima su takođe i Chase&Status, koji će, uz podršku koju će im prižiti MC Rage, dati svoj doprinos eksploziji energije koju Warrior's Dance Festival donosi u Beograd. Njihov poslednji album "No More Idols" iz 2010. dostigao je platinasti tiraž i zacementirao je njihov status superstarova dance scene. Dok publika željno iščekuje njihov novi album najavljen za jesen ove godine, još jedan headliner Warrior's Dance Festivala, Caspa, ima veoma aktuelni singl "War" koji je plod saradnje sa Keith Flintom, frontmenom sastava The Prodigy. Caspa, kao predvodnik britanske dubstep scene, ima nameru da u Beogradu predstavi svoj moćni bas i izlomljeni ritam koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

 

 Nove pesme The Prodigy premijerno u Beogradu

Nove pesme The Prodigy premijerno u Beogradu

 

 

Listu stranih izvođača će upotpuniti i Zane Lowe, popularni DJ sa BBC Radio 1, čiji je svaki nastup posebno impresivan zbog kombinacije različitih muzičkih stilova i pravaca, poput rocka, punka, hip hopa i drum & bassa. Zane Lowe je čovek koji je posvetio svoj život istraživanju i predstavljanju muzike publici, koja to zna da ceni. Na kraju, svoj naelektirisani zvuk u Beograd donosi i Feed Me. Remiksi ovog britanskog producenta su veoma traženi, što potvrđuje i saradnja sa grupama Muse i Gorillaz, kao i sa pevačicom Robyn. Tvrdi elektronski ritmovi garantuju da će Feed Me biti savršeni deo slagalice trećeg Warrior's Dance Festivala.

Stranim izvođačima pridružiće se i domaći bendovi, poput povratnika na muzičku scenu, grupe Eyesburn, kao i Goblini, Ritam nereda, hrvatsko-slovenački sastav Lollobrigida, Dreddup, Hype i mnogi drugi.

U Donjem gradu Kalemegdanske tvrđave će biti postavljene tri festivalske bine – glavna bina, "Warriors", kao i dve manje bine pod nazivima "Take me to the hospital" i "Invaders", da bi posetioci u svakom trenutku imali mogućnost da se opredele za zvuk koji im najviše odgovara. Jedinstvenom ambijentu Warrior's Dance Festivala i Kalemegdanske tvrđave doprineće i posebna zona za umetničke instalacije bazirane na ideji reciklaže industrijskog otpada.

Ulaznice će u pretprodaji koštati 2990 dinara, dok će puna cena iznositi 3990 dinara, a u prodaji se nalaze i ulaznice za specijalnu RIP zonu po ceni od 4990 dinara. Ulaznice se mogu kupiti u ograničenim količinama na prodajnim mestima lanaca Gigstix i Eventim, na info pultu šoping centra Ušće, biletarnici Beogradske arene, blagajni Doma Sindikata, kao i putem internet stranica gigstix.com i eventim.rs.

Dodatne informacije potražite na zvaničnom sajtu i Facebook stranici festivala

 

 

 

Izvor:

MTV