Home

VESTI

Nišville u znaku muzičara – glumaca

No Comments Festival

Nišville u znaku muzičara - glumacaSlučajno ili ne, ovogodišnji Nišville jazz festival će biti u znaku glumaca. Kada je reč o domaćim izvođačima, nastupiće  Moondance Big Band i Sergej Trifunović (koji će biti i ceremonijal majstor otvaranja Nišvilla) , DLM sa glumcem Ivanom Jevtovićem kao glavnim vokalom, a festival će svojim nastupom zatvoriti Taeatar Band čiju vokalnu liniju čine glumci Narodnog pozorišta u Nišu.

  

Listu muzičara – glumaca upotpunjuju već najavljeni Bobby Carcasses, Kyle Eeastwood i Ron Carter.
  

Projekat “Moondance Big Band” osnovan je 2011. godine na inicijativu Sergeja Trifunovića,  a okuplja  najtraženije instrumentalne i vokalne soliste Beograda i Novog Sada. Big band pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika izvodi dela Bitlsa, Dejvida Bovija, Grupe Police, Stivija Vondera,Princa, Majkla Džeksona, Average White Benda ali i kompozicije domaćih autora Olivera Mandića, Tome Zdravkovića, Šabana Bajramovića (..) u specijalno, za ovaj projekat izrađenim big band aranžmanima  Vladimira Nikolova, Fedora Vrtačnika, Ivana Aleksijevića, Aleksandra Sedlara i Predraga Revišina. U ovom mladom big bendu su i tri fantastična bek vokala: Jelena Jovovic, Bojana Stamenov i Bojana Račić. Svojim kreativnim koncertnim nastupom uz visok kvalitet izvođenja koji prati najsavremenije svetske muzičke trendove, Sergej Trifunović & Moondance Big Band polako ostvaruju svoj cilj: promociju najviših muzičkih i umetničkih vrednosti i pozicioniranje na domaćoj i stranoj sceni.

  

Beogradski bend “Deca loših muzičara”, osnovan pre tačno četvrt veka  istrajava u svom originalnom konceptu – u rasponu od žestokog rokenrola i panka do punokrvnog soula – koji izbegava svim klasifikacijama. Posle pauze u radu, DLM su se u velikom stilu vratili na ex-Yu scenu, sa glumcenm Ivanom Jevtovićem kao vodećim vokalom.
 

 

 Nišville u znaku muzičara - glumaca

Nišville u znaku muzičara – glumaca

 

 

“Teatar Band” okupio je grupu iskusnih rock, blues i jazz instrumentalista i ekipu glumaca Narodnog pozorišta u Nišu, oko zajedničke ideje postavljanja originalnog mjuzikla, koji bi i autorski i izvođački bio kompletno niški projekat . U međuvremenu, dok to ne stigne do faze realizacije – neobavezni susreti su polako počeli da se pretvaraju u ozbiljne session – probe, pa se već iskristalisao i koncertni repertoar koji čine obrade numera iz mjuzikala, jazz, rock i blues standardi, ali i hitova domaće rok muzike – a sve to  začinjeno specifičnim humorom i scenskim nastupom!

 

Kada je reč o strancima, guru kubanskog džeza, trubač i pevač Bobby Carcasses je imao i zapažene uloge u filmovima i serijama. Kyle Eeastwood je još kao dečak imao nekoliko uloga u filmovima svoga oca Clinta Eastwooda: “The Outlaw Josey Wales”, “Bronco Billy” i “Honkytonk Man” , a kasnije se pojavljivao, uglavnom u ulogama klupskih muzičara kao u “The Bridges of Madison County” i “J. Edgar”, ali je imao i pravu filmsku ulogu u francuskom filmu “Summer Hours” (L'Heure d'été) sa Juliette Binoche. Čuveni kontrabasista Ron Carter koji se takodje, pojavljuje u više filmova, izmedju ostalih i u kultnom ostvarenju Bertrana Taverniea “Round Midnight”. U toku su poslednji dogovori i sa francuskom grupom Nouvelle Vague čiji je poslednjih godina stalni član pevačica, glumica i plesačica (čuvenog kluba “Crazy Horse”) Zula Zazou.