Home

VESTI

Nisville pocinje!

No Comments Festival

Na Letnjoj pozornici u Nišu nastupom trubača Duška Gojkovića i bubnjara Bila Kobama veceras počinje 25. internacionalni jazz festival Nišville.

Gojkoviću, koji prvi put nastupa u Nišu, biće dodeljena nagrada za životno delo, a Kobam će, osim nastupa, svoje umeće pokazati polaznicima radionice koja je organizovana tokom trajanja festivala.

Šta mladi bubnjari mogu da nauče od prekaljenog bubnjara koji je snimio i odsvirao beskonačan niz pesama i koncerata, verovatno najveće zvezde meÄ‘u večitim "pozadincima", pogledajte pažljivo.

Festival, na kome učestvuje više od 200 izvoÄ‘ača iz 18 zemalja, trajaće do 17. avgusta, a učesnici Nišvila nastupiće još i u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Dimitrovgradu.

 

Direktor festivala Ivan Blagojević rekao je na konferenciji za novinare da "internacionalni jazz festival ima sve šanse da postane brend Niša i Srbije" o čemu govori i podatak da je Ministarstvo kulture ove godine dupliralo iznos sredstava kojim će finansrati ovu manifestaciju.

"Prvobitno je bilo odobreno 800.000 dinara, a sada možemo da računamo na 1,6 miliona dinara", rekao je Blagojević.

U Niškoj tvrÄ‘avi biće postavljena dva stejdža, a nastupaju mnoga poznata svetska imena – Jan Sigal, Rozenberg trio, Džajls Piterson, Džo Džejms, Donald Harison, Sisel Endersen, Kejiko Borjeson, Merion Felder i drugi

 

 

Vise info na:

Home