Home

VESTI

Najavljeno 8 festivala na lokaciji The Garden Resort

No Comments Festival

Najavljeno 8 festivala na lokaciji The Garden ResortLetnja sezona u The Garden Resortu u Tisnom i ovog leta donosi seriju festivala koji će se odvijati od juna do septembra, a ukupno osam festivalskih događaja ovog će leta produžiti sezonu na 77 dana. To je još jedna potvrda Hrvatskoj i festivalskom turizmu, rečeno je na konferenciji za medije koja je najavila letnja zbivanja u Tisnom.  
 

 Prošle godine na lokaciji imali između 12 i 15 hiljada posetioca, a ove godine bi se broj trebao povećati na 20 hiljada, istaknuo je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort i kluba na otvorenom Barbarella's.
  

“Ovo je drugačija godina za nas, ne organiziramo The Garden Festival koji se završio nakon 10 godina, ali imamo  novi festival umesto njega – Love International. Produzili smo sezonu na 77 dana i imamo pet novih događaja u Tisnom, što znači da će ih ukupno biti osam. Movement festival je zadnjih 15 godina delovao u Torinu, ali sada dolaze u Hrvatsku. Novi događaj je i Defected Croatia, umesto Ibize na kojoj su radili zadnjih nekoliko godina oni dolaze u Tisno, a s istog mesta dolazi i Emerging festival koji će promovisati mlade nade. Dekmantel festival je inače sa sedištem u Amsterdamu, a njihova verzija Dekmantel Selectors dolazi u Tisno. Počinjemo 29. juna s Love Internationalom, a završavamo 5. septembra s Dekmantel Selectors festivalom.

 

Ove godine se koncentrisemo na promociju The Garden Resorta u Tisnom, poboljšavanje lokacije i privlačenje promotera. 65-70 posto posetioca je iz Ujedinjenog Kraljevstva, a uz nove festivale privući ćemo i holandske i italijanske posetioce, te novu publiku. Iako su sve to događaji koji su festivali, oni su i odmor s muzickom pozadinom. Postajemo sve više pružatelji usluga i koordinatori lokacije, radimo sa zajedničkim promoterima, kako proširujemo sezonu želimo dovesti nove događaje koji ne moraju nužno biti muzicki, a želimo uvesti i čarter letove do Hrvatske”, najavio je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort. Istaknuo je i da The Garden tim gradi svoju pivovaru u Zagrebu i predstaviti će vlastita craft piva na koja će se moći kušati već ovog leta. 

 

 

 Najavljeno 8 festivala na lokaciji The Garden Resort - Photo by Nikolina Mimić Dujmović

Najavljeno 8 festivala na lokaciji The Garden Resort –
Photo by Nikolina Mimić Dujmović

 

 

“The Garden Festival je zajedno s ostalim festivalima promenio turističku sliku Tisnog i ona je postala festivalska destinacija. Otvoren je velik broj novih smeštajnih kapaciteta, a snažan brand Gardena bitan je za produzenje turističke sezone koja je s 56 dana produžena na 77 dana. Cilj je popuniti sve smeštajne kapacitete, a trudimo se poboljšati kvalitet i zadovoljiti publiku ulaganjem u infrastrukturu”, istaknuo je Ivan Klarin, načelnik opsine Tisno.

“Prošle godine ostvareno je 35 hiljada noćenja, a izvanpansionska potrošnja je s 50-60 eura povećana na 100 eura dnevno. Kroz pet godina koliko je The Garden brand i svi festivali u Tisnom, dobili smo jedan zajednički brand s kojim smo prepoznatljivi u svetu, a Tisno je na festivalskoj mapi značajna destinacija”, istaknuo je direktor Turističke zajednice Tisno Filip Henjak.

Od kraja jina do početka septembra Love International, Electric Elephant, Suncebeat, Movement Croatia, Soundwave, Defected Croatia, Emerging Croatia i Dekmantel Selectors festival odvijaće se na lokaciji The Garden Resort u Tisnom.

 

 

 Najavljeno 8 festivala na lokaciji The Garden Resort

Najavljeno 8 festivala na lokaciji The Garden Resort

 

 

Spisak festivala za ljeto 2016. u The Garden Resortu u Tisnom:

Love International
29. juna do 6. jula 2016.

Electric Elephant
7. jula do 11. jula 2016.

Suncebeat
20. jula do 26. jula 2016.

Movement Croatia
28. jula do 1. avgusta 2016.

Soundwave
4. avgusta do 8. avgusta 2016.

Defected Croatia
11. avgusta do 15. avgusta 2016.

Emerging Croatia
20. avgusta do 26. avgusta 2016.

Dekmantel Selectors
1. septembra do 5. septembra 2016.