Home

VESTI

Muzicki program Cinema city-a

No Comments Festival

 Na festivalu "Cinema city" koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu, publika će svakodnevno imati priliku da u pauzama filmskih projekcija upozna alternativnu domaću produkciju savremenog muzičkog shvatanja i izraza.

 

Muzički program festivala održavaće se na dve gradske lokacije – u Ulici Laze Telečkog i bašti pivnice Gusan.

Pod nazivom „Death Match“, velika žurka povodom otvaranja festivala "Cinema city" održaće se u subotu 14. juna u „Jelisavetinom Bastionu“ na Petrovaradinskoj tvrđavi. Žurka koja će označiti početak filmskih dešavanja počinje u 22 časa, a nastupiće devet di džejeva: Vladimir Aćić, Di Fejs (Dee Face) i Dizni Di (Disney D), Sel Di (Cell D), Lemon, Dabl Bi (Double B) i Em Teh (M-Tech), a kao specijalni gost nastupiće No fakin di džejs (No Fakin DJs) iz Britanije, promoter „Garden festivala“ koji se održava u Zadru u Hrvatskoj.

U Ulici Laze Telečkog iste večeri nastupiće Flip i MKDSL.

U "Gusanu" će od 19. do 21. juna nastupati domaći bendovi, a program će trajati od 22 do 2 časa posle ponoći.

U četvrtak, 19. juna u "Gusanu" sviraju bendovi „Sila“, „Lira Vega“ i „Nahty“, u petak 20. juna „E-Play“, „Repetitor“, „Petrol“ i „BAMbU“, dok će na dan zatvaranja, u nedelju, 21. juna nastupiti „Veliki Prezir“, „Till“, „Memlah“ i „Dublle“.

Poslednjeg vikenda festivala, u Ulici Laze Telečkog, svake večeri od 20 do 2 časa nakon ponoći nastupaće brojni di džejevi, među kojima, Prema i Munja, Ahmad, Dovlaman, Necone i Nikolor.

Poseban deo muzičkog programa činiće žurke organizovane u čast zvanica festivala, na kojima će se družiti reditelji, glumci, novinari i brojni filmski stvaraoci, a koje će se održavati na najatraktivnijim lokacijama u Novom Sadu.