Home

VESTI

Muzički program i filmski kamp na Paliću

No Comments Festival

Posetioci Festivala evropskog filma Palić ponovo će imati prilike da uživaju u pažljivo odabranom i inspirativnom muzičkom programu, a od ove godine, prvi put, i u čarima "filmskog kampa"

Kamp je smešten na muškom štrandu na Paliću, opremljen kako bi se posetioci osećali što ugodnije (struja, topla voda), a cena za dve osobe za sedam dana boravka u kampu iznosi samo 800 dinara. Podsećamo da je ulaz na sve filmske projekcije i koncerte besplatan, osim za glavni filmski program gde ulaznica košta 200 dinara.

Ove godine u okviru muzičkog programa nastupiće:


SCHNEIDER TM (Berlin), nedelja 20. jul
Projekat Dirka Dreselhausa koji od 1996. godine radi na polju elektronske muzike. Na Paliću nastupaju kao duo, gde uz elektronske semplove koriste i žive instrumente. Pravac prepoznat kao elektro-freak pop, godinama se drži na svetskoj muzičkoj sceni objavljujući albume za najprestižnije diskografske kuće. Koncert prati njihova video instalacija Planetary Discoball bazirana na planetarnim strukturama.

DVJ OOF – CINEMIX (Pariz), ponedeljak 21. jul
Osnivač DVJ pravca koji objedinjuje filmske sekvence sa muzikom. Jedinstven nastup koji je obišao svet od Montreal džez festivala do galerijskih prostora Muzeja Moderne umetnosti u Njujorku (MoMA) i Pompidu Centra u Parizu. Zvanični DJ kanskog festivala.

POP IVAN (Budimpešta), utorak 22. jul
Opskurni orkestar reditelja filma Sporo ogledalo – Igora i Ivana Buharova. Tvrdi džez sa prizvukom istočne Evrope.

GORIBOR (Bor), sreda 23. jul
Najuzbudljiviji srpski bend danas. Pritom dolazi iz ekološko-ekonomskog pakla Srbije. Beskompromisan, sirov, poetski.

N.O.M (Moskva), četvrtak 24. jul
Legendarna moskovska umetnička grupa koja svojim višegodišnjim delovanjem predstavlja konstantnu kritiku ruskog društva kroz umetnost apsurda u duhu Danila Harmsa i sanktpetersburškog kruga.

Koncerti se održavaju u Jahting klubu na Paliću sa početkom u 23.30h, ulaz je besplatan!

Petnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić biće održano od 19. do 25. jula na više lokacija u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić, kao i u Subotici.

U skladu sa misijom, atmosferom i festivalskim ambijentom, ovogodišnji slogan Festivala evropskog filma je – Feel, Reflex, Relax.

Više informacija o festivalu možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji – www.palicfilmfestival.com