Home

VESTI

Muzički program festivala na Paliću

No Comments Festival

 Festival evropskog filma Palić će pored filmskog repertoara svim gostima pripremiti i bogat muzički program.

Festival evropskog filma Palić tradiciji priprema specijalni muzički program za goste festivala. ÄŒlanovi filmskih ekipa, predstavnici diplomatskog kora, ličnosti iz javnog i društvenog života i ostali gosti festivala imaće priliku da, svake festivalske večeri, prate bogat muzički program na Ženskom štrandu na Paliću.

Petnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić biće održano od 19. do 25. jula na više lokacija u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić, kao i u Subotici.

Pored Glavnog programa i pratećih programa, "Novi mađarski film", "Novi izraelski film", "Mladi autori Evrope" i "Omaž program" posvećen dobitnicima nagrade "Aleksandar Lifka", Kenu Louču i Goranu Paskaljeviću, ove godine će se u koncepciji festivala ponovo naći program "Paralele i sudari" i novi programi, "ECO DOX", "Mnoga lica 1968." i "Dečji program".

Posetioci Festivala evropskog filma Palić ponovo će imati prilike da uživaju u pažljivo odabranom i inspirativnom muzičkom programu, a od ove godine, prvi put, i u čarima "filmskog kampa"

Kamp je smešten na muškom štrandu na Paliću, opremljen kako bi se posetioci osećali što ugodnije (struja, topla voda), a cena za dve osobe za sedam dana boravka u kampu iznosi samo 800 dinara. Podsećamo da je ulaz na sve filmske projekcije i koncerte besplatan, osim za glavni filmski program gde ulaznica košta 200 dinara.

U okviru muzičkog programa festivala, nastupiće: "Schneider TM" iz Berlina, "DVJ OOF – Cinemix" iz Pariza, "Pop Ivan" iz Budimpešte, "Goribor" iz Bora i "N.O.M" iz Moskve.

Više informacija na sajtu festivala – http://www.palicfilmfestival.com
Nedelja, 20. jul

23.30

Žaoke

Muzička grupa "Žaoke" se prvi put pojavila u javnosti u maju 2001. godine, u televizijskoj emisiji "Profil i profit" (prvi program RTS-a), u kojoj će gostovati sve do kraja 2002. godine. Nakon toga počinje sa aktivnim radom, nastupajući u brojnim klubovima I na koncertima. Ovaj bend krase zanimljivi muzički aranžmani. "Žaoke" obraÄ‘uju pesme raznovrsnih muzičkih pravaca u vrlo specifičnom i prepoznatljivom stilu: uz ritam sekciju, sa saksofonom, klarinetom, harmonikom, akustičnom gitarom i usnom harmonikom. Posebno je zanimljivo i to što svi članovi grupe i pevaju.
Ponedeljak, 21. jul

23.30

SON CUBA SON

Repertoar internacionalnog muzičkog sastava "Son-Cuba-Son" zasniva se na tradicionalnoj kubanskoj muzici uz obilje čuvenih balada (Besame mucho, Dos gardenias, Chan-chan….), instrumentala, i mnoštvo raznolikih brzih kompozicija sa specifičnim latino ritmovima, koji su Kubu izdvojili kao jednu od najatraktivnijih svetskih destinacija, a njenu muziku učinili široko popularnom svuda u svetu.

Dolasku na Balkan prethodile su velike turneje u Buenos Ajresu i Mendosi u Argentini, zatim u Paragvaju 1998. godine, a 2000. na Kajmanskim ostrvima i širom Kariba.Turneja na Balkanu je započela spektakularnim nastupom u Sava centru 2002. godine, a zatim i u svim većim gradovima bivše SFRJ, ali i MaÄ‘arske i Albanije.Kao jedini autentični kubanski sastav u širem regionu Balkana, atraktivni samom pojavom, svojim karakterističnim plesom i pesmom, nisu ostavljali ravnodušnim posetioce njihovih koncerata gde god su se pojavljivali.
Utorak, 22. jul

23.30

MAKAO

"Makao crew" je pokušaj da se spoje "clubbing" i život. Promene koje je Makao doneo u odnosu na sve što je do sada postojalo na beogradskoj clubbing sceni jeste stoprocentna zabava. Makao je blizak muzici Moloka, Dejvida Moralesa, Džuniora Džeka, Boba Sinklera, i sinonim za atmosferu na koju niko nije ravnodušan.
Sreda, 23. jul

23.30

PIANO CARDINALS

"Piano Cardinals" je novosadski funk/rock/soul bend. Sviraju u većini klubova u Novom Sadu i Vojvodini, vrlo energicno, i originalno interpretirajući uglavnom strane, ali i neke domaće autore.
ÄŒetvrtak, 24. jul

21.30

ZVONKO BOGDAN

U čast palićkog festivala, legenda tamburaške muzike, Zvonko Bogdan prirediće "VIP" nastup sa novosadskim tamburašima na Ženskom štrandu na Paliću, u četvrtak, 24.jula 2008. sa početkom u 21 čas. Za ovu priliku Bogdan priprema i poseban repertoar kojim će se gosti podsetiti na nezaboravne noći na novosadskoj tvrÄ‘avi sa Janikom Balažem. Privilegiju da uživaju u ovom programu imaće samo 300 posetilaca koji najbrže doÄ‘u do karte.

Ulaznice se mogu nabaviti na broj 065-842-94-95 po ceni od 1.000 dinara za sedenje i 500 dinara za stajanje.