Home

VESTI

Musicology: Kada zasviraju legende

No Comments Festival

Musicology: Kada zasviraju legendeNastup londonskih pionira esid džeza, The Band New Heavies, vratio nas je u neka bolja vremena
  
Sinoć, na Malom Kalemegdanu, u sklopu druge večeri Musicology festivala, nastupili su domaćini, bend Ničim izazvan i Britanci, The Brand New Heavies

 

Kalemegdan je bio mesto na kome su se susrele muzičke legende i zvezde u usponu, dok je publika različitih generacija klicala i jednima i drugima. Čitava atmosfera druge večeri, vratila nas je u neka bolja vremena, kada je glavni grad bio stecište kulture i lepe zabave, drugačijih manira.

Ničim izazvan je nastupio prvi i izmamio osmehe na licima svih prisutnih neverovatnom pozitivnom energijom, kojom je ovaj sve popularniji bend, zračio čitavu svirku. Mogle su se čuti njihove najpoznatije pesme, kao što su Trideset i O tebi, kao i pesme novijeg datuma, čije je tekstove publika uveliko pevala. Publika je mlade zvezde ispratila gromoglasnim aplauzom, da bi strpljivo pričekala početak koncerta The Brand New Heavies.

Kao što je i bilo za pretpostaviti, kada su ove legende zasvirale, prvo se desio muk, a zatim vriska oduševljenja. Zajedno sa fenomenalnom pevačicom sa poslednjeg albuma, Dawn Joseph, svi prisutni su pevali najveće hitove Dream on dreamer, Never stop i mnoge druge. Bend je vraćen na bis uz pesmu You are the universe. Utisak večeri svakako je bio trenutak kada je Dawn sišla u publiku i sa devojkama ispred bine igrala salsu, a zatim prošetala kroz fan pit i rukovala se sa oduševljenim posmatračima.

Veče koji će svi prisutni pamtiti, završilo se žurkom u Summer Stage klubu, sa fenomenalnim sastavom El Jazzyra, uz koje je nastavljen celovečernji ples.

Večeras će nastupiti Liv Varfild sa bendom New Power Generation Hornz i Marčelo sa Napetim Kvintetom.

 

 

 Musicology: Kada zasviraju legende

Musicology: Kada zasviraju legende

 

 

Izronivši iz zvezdane prašine, Liv Warfield se pojavila na muzičkoj sceni, učvrstivši svoje mesto kao legenda svog vremena. Pod uticajem muzičkih junakinja kao što su Nina Simone, Sade, Etta James, Tina Turner i Mary J. Blige, Liv ipak donosi unikatan zvuk, pun soula.

Legenda i jedan od najvećih muzičkih zvezda današnjice, Prins, pronašao je kaver Rolingstonsa “Gimme Shelter”koji je Liv izvela na jednom od živih nastupa i odlučio da je pozove na audiciju za svoj bend New Power generation. Oduševljen njenom harizmom, moćnim vokalom i sirovom energijom, Prins je postavio za prateći vokal u svom bendu sa kojim je Liv proputovala svet i promenila mnoštvo velikih bina, imajući u vidu da je njeno mesto ipak u frontu.

 

2014. Liv izdaje svoj drugi po redu solo album “The Unexpected”, na kome se Prins potpisao kao izvršni producent.

Njen muzički pravac prkosi definicijama, ali ako bi morao da se definiše, sama Liv bi ga nazvala „alternativni R&B soul, sa malo rokenrola”.

Na novom albumu su se izdvojili singlovi “Blackbird”, koji je postao i nadimak same pevačice, zatim “The Unexpected”, pesma koju je napisao Princ, “Soul lifted” i “Why do you lie”.

Nakon što Liv završi sa nastupom, publika će se premestiti u Summer Stage i nastaviti žurku uz jedan od najboljih kaver bendova, St. Louis.

Karte za preostale dane se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i ddtickets, kao i u klubu BITEFARTCAFE u ulici Mitropolita Petra 8.