Home

VESTI

Multikultivator na Mikser 2012 festivalu

No Comments Festival

Multikultivator na Mikser 2012 festivaluMultikultivator servis za razvoj kulture i umetnosti predstaviće se na ovogodišjem Mikser festivalu sa dva svoja programa: "Umbria Jazz Balkanic Windows" i PLINK PLONK.

Umbria Jazz Balkanic Windows predstavlja dobitnike stipendija za Berklee college of Music na audicijama koje su u oktobru prošle godine održane u Beogradu. U nedelju, 27. maja koncert pod nazivom Sessions with Berklee scholarship Winners u terminu od 21 – 00h na binu izvodi nekaljene klince – učenike i studente čiji je talenat i kvalitet ocenila i potvrdila najznačajnija savremena institucija za muzičke studije na svetu – Berklee College of Music. 

 

Nastupaju: Jazzveze, Jazz ups i Unified Groove. Dođite da ih čujete i upamtite njihova lica i zvuk – među njima su naše buduće svetske jazz zvezde.

 

 

Multikultivator na Mikser 2012 festivalu - Bane Radojković

Multikultivator na Mikser 2012 festivalu – Bane Radojković

 

“PLINK PLONK: Od zvuka do muzike / From Sound to Music” je radionica namenjena deci uzrasta od 6-12 godina. U okviru radionice istražujemo kako muzički instrumenti proizvode zvuk, kako instrumentu prići bez opterećenja i istražiti sve njegove mogućnosti. Pristup rada posebno je dizajniran da kod dece podstiče muzičku i stvaralačku kreativnost.

Ključne reči su slušanje, osluškivanje i timski zvuk. Da bi vaše dete učestvovalo u radionicama nije neophodno da ima formalno muzičko obrazovanje već samo da je radoznalo i otvoreno.  Radionice vode Vladimir Đorđević, Miloš Ranđelović (Multikultivator) i Branislav Radojković (Naked, Fish In Oil, Multikultivator). Termini radionica: subota (26.maj) i nedelja (27. maj) od 11-13h i od 14-16h.