Home

VESTI

Moondance Festival 2017 objavio konačni lineup

No Comments Festival Moondance

Moondance Festival za svoju 5. godišnjicu objavljuje konačni line up i gostovanje jednog od najboljih svetskih video umetnika – Videogeista.

Philipp Geist – Videogeist jedan je od najpoznatijih video umetnika koji se poigrava videom i svetlosnim instalacijama, fotografijom i slikarstvom i koji je mapirao neke od najznačajnijih građevina poput Krista u Rio De Janeiru, 112 metarskog HVB tornja u Munchenu, kraljevskog trona u Bangkoku i mnogih drugih znamenitosti.

Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za svetlosne instalacije. Za premijerni nastup na ovim prostorima osvetliće kulu Kamerlengo sa prednje strane i to noć uoči festivala 9.8. kao i za vreme festivala 10+11+12.8.

 Moondance Festival 2017Osim već najavljenih headlinera na Moondance ponovo dolaze Marion Cobretti iz Berlina i  The Analogue Cops, italijanski dvojac sa adresom u berlinskom Tresoru, izvođači koji su opravdali da budu dio stalne postave Moondancea.

The Analogue Cops, italijanski techno punk dvojac pravo je osveženje berlinske techno scene koji svojim energičnim nastupom sa svojim analognim mašinama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Trenutno spadaju u sam vrh underground techno produkcije i nema vinilnog shopa koji nije preplavljen njihovim izdanjima. Izdali su prvu Moondance Records ploču koja je postigla veliki uspeh.

Marion Cobretti je dobri duh berliskog noćnog života. Neumorni dj i predani promotor Marion stoji iza nekih od najkul večeri u Berlinu koje održava u klubovima poput Birhit und Bier i Ritter Butzke. Upravo radi na organizaciji prvog berlinskog sintisajzer sajma.


DOMAĆA & REGIONALNA IMENA

Prvaci regionalne i lokalne techno scene popuniti će festivalski program Moondancea u 3 večeri punokrvnog techna.

Petar Dundov kao najprepoznatljivije ime sa ovih prostora predvodi niz sve uspešnijih techno imena iz regije i Hrvatske.

Insolate (ex Miss Sinshine) svojim izdanjima na prestižnim etiketama kao i energičnom i jedinstvenom dj setu  sve je uspešnija na globalnoj techno sceni. Kruna je stigla nedavno nastupom u najboljem svetskom techno klubu Berghainu.

Forest People aka Oleka već nekoliko godina žari i pali Evropom drugačijim pristupom za dj pultom u kojem pušta samo svoje stvari izdate na prestižnim etiketama kao i one koje će tek izdati. Forest je od početka na Moondanceu i već je postao rezidentni izvođač.Moondance Festival 2017

Avoid relativno je novi alias dja i producenta Vladimira Ačića koji predstavlja mračniju i buntovniju stranu underground techna.
Ivan Komlinović se od samog početka Moondance festivala na kojemu je imao premijerni live nastup nametnuo kao kvalitetni live izvođač koji je iako je vetaran na domaćoj dj sceni prikazao sveži napredak u live interpretaciji svojih stvari. Dolazi sa kompletno novim set-upom koji će premijeru imati upravo na ovom izdanju Moondancea.

Jan Kinčl & Regis Kattie predstavljaju saradnju techno/house producenta i dja s jazz klavijaturistom što je u rezultiralo unikatnim live jamom isprepletanim plesnim grooveom i zaraznim melodijama. Nakon nastupa na prestižnim festivalim kao Love International usledili su mnogi bukinzi uključujući i ovogodišnji Dimension Festival.

Edy C i Eggy zaduženi su za uvodni B2B set u petak kojim će predstaviti svoj dugogodišnji rad na lokalnoj sceni

Pero FullHouse, alfa & omega Moondance festivala predstaviće svoj novi projekt Skeptik

Tome R kao domaćin, trogirski predstavnik, otvoriće festival svojim setom u četvrtak od 21.00

MOONDANCE MEETS TRESOR

Na finalnoj večeri u subotu 12.8. pod nazivom Moondance meets Tresor, festival ugošćuje kultni berlinski klub koji će pokušati da prenese delić atmosfere iz hrama techno muzike sa uvaženim imenima poput Robert Hooda, Dj Deepa, Handmadea i The Analogue Copsa.

LIVE PRODUCTION WORKSHOPS
Moondance festival u saradnji sa EMI Institute organizuje radionicu produkcije elektronske  muzike u trogirskoj gradskoj većnici u petak 11.8. i subotu 12.8. od 17.00h.  Predavači su Lucretio iz The Analogue Copsa, Petar Dundov i Marin Gospić.

Teme su:

  • sinteza zvuka u Abletone 9 programu
  • od DJa do Live izvođača
  • postavke Live nastupa na Abletone 9 programu
  • Electron Octatrack za Live nastup


BEACH PRE PARTI

Ove godine premijerno najvaljujemo za sve goste koji sa svih strana sveta dolaze ranije, free beach pre-party, u sredu 9.8. od 18.00 na plaži ispred novootvorenog Brown Beach House hotela. Za letne ritmove zadužena je ekipa Radio Esplendor dja i Cuisine Dub  iz Splita

Moondance Festival 2017

AFTER PARTIJI
Kao i svake godine Moondance završetkom sve tri večeri u kuli nastavlja ples na legendarnim after partijima na pijesku plaže Bamboocha bara ispod apartmana Medena u Segetu Donjem.

Line up čine domaće i regionalne uzdanice: Avoid, Jock, Shi Pe, Teo Harouda, Anderj Jelić aka No Government, Jolly Joke, Juri Paik, Marul, Marcellus, Okac, Chuby, M’tlaren, Hervie, Santiago Batacosta, Amigoo, i Vushi.

ULAZNICE
U prodaji su povoljne festivalske regionalne trodnevne ulaznice po ceni od 200 kn do 1.8. Posle toga datuma cena za regionalne ide na 250 kn.

Grupne regionalne ulaznice, platiš 5 dobiješ 6 po ceni od 200 kn su u prodaji do 1.8.  Posle tog datuma cena za regionalne ide na 250 kn

Dnevne regionalne ulaznice će biti u prodaji od 1.8. po ceni od 130 do 150 kn u zavisnosti od izabranog dana.

Info na:
www.moondancefest.com
www.facebook.com/MoondanceFestival

Tags: ,