Home

VESTI

Mikser u Parizu

No Comments Festival

Mikser u ParizuKulturna organizacija Mikser predstaviće 18. septembra u Srpskom kulturnom centru u Parizu selekciju radova najboljih mladih balkanskih dizajnera – pobednika međunarodnog konkursa Mikser festivala, najvećeg regionalnog dogadjaja kreativnosti i inovativnosti.

   

Izložba će trajati tri nedelje, a osim uvida u sve zanimljiviju scenu balkanskog industrijskog dizajna, pariskoj publici predstaviće se  planovi Miksera za revitalizaciju Savamale kao buduće prvorazredne kulturne i turističke destinacije grada Beograda.
  

Ovo je samo početak mnogobrojnih aktivnosti koje će Mikser zajedno sa Turističkim organizacijama Srbije i Beograda te brojnim drugim partnerima preduzeti ka pozicioniranju Beograda  kao centra urbane, savremene kulture jugoistočne Evrope.

 

 

 Mikser u Parizu

Mikser u Parizu

 

 

Otuda i uspostavljanje saradnje sa Srpskim kulturnim centrom u Parizu, čiji radikalna promena sadržaja i autora kojim se predstavljamo svetu doprinosi Mikserovim naporima da promoviše Beograd i Balkan kao generatore svetski relevantne savremene kulture i dizajna, naspram stereotipne slike Beograda kao grada pristupačne zabave i lakih nota na splavovima.