Home

VESTI

Mikser raspisuje regionalni konkurs za mlade bendove “Soundtruck Call”

No Comments Festival

Mikser raspisuje regionalni konkurs za mlade bendove "Soundtruck Call"Kulturna organizacija Mikser drugu godinu za redom raspisuje konkurs za mlade, neafirmisane bendove. Konkurs je otvoren od 4. do 27. aprila 2013, a najbolji bendovi će dobiti priliku da nastupe pred brojnom publikom na ovogodišnjem Mikser festivalu, koji se održava od 28. maja do 2. juna u Savamali.

  

Pravo učešća na „Soundtruck Call“ konkursu imaju svi autorski bendovi koji nemaju zvanično izdanje (DIY, online izdanja i slične forme se prihvataju), i u kojima prosečna starost članova benda ne prelazi 25 godina. Konkurs je otvoren za sastave iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije. Kvalitet snimka, iskustvo i muzičko obrazovanje neće biti sami po sebi prednost pri odabiru pobednika.
 

Prioritet je kvalitet muzičkih ideja i opšti utisak. Prijava na konkurs mora da sadrži 2 (ili više) youtube link-a sa snimcima benda, 2 pesme u mp3 ili flac formatu, kao i kratku biografiju benda.

 

Mešoviti žiri koji čine istaknuti muzičari i producenti iz regiona napraviće selekciju od 14 bendova koji će nastupiti na festivalu. Dvanaest bendova će nastupiti u okviru programa „Soundtruck“, čiji nesvakidašnji koncept obuhvata nastupe u kamionu sa profesionalnim razglasom koji će voziti bend kroz kvart u kojem se održava festival u večernjim časovima, dok će dva benda biti deo programa „Mad Hatter Sessions“ u Mikser House-u.

 

 

 Mikser raspisuje regionalni konkurs za mlade bendove "Soundtruck Call"

Mikser raspisuje regionalni konkurs za mlade bendove "Soundtruck Call"

 

 

Mikser festival pokriva troškove puta za učesnike konkursa. Konkurs je otvoren od 4. do 27. aprila 2013. Rezultati konkursa biće objavljeni 30. aprila 2013. godine. Formular za prijavu se nalazi na sajtu: www.konkursi.mikser.rs

##########

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona i organizacijom najvećeg regionalnog festivala kreativnosti. MIKSER okuplja profesionalce i entuzijaste koji kroz različite transkulturne projekte podstiču razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavljaju dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse. Projekti Ghost project – internacionalna smotra mladih industrijskih dizajnera, i Young Balkan Designers – selekcija najboljih regionalnih talenata koju MIKSER predstavlja na najvećoj svetskoj manifestaciji posvećenoj dizajnu – Milanskom sajmu nameštaja, najbolje oslikavaju filosofiju MIKSERA kao inkubatora mladih talenata ne samo iz oblasti dizajna, već i iz drugih kreativnih disciplina. Kreiranjem sopstvene platforme za interakciju između dizajnera.