Home

VESTI

Martina Topley Bird na INmusic festivalu

No Comments Festival

Martina Topley Bird na INmusic festivaluImpresivnoj listi izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu pridružuje se i popularna britanska trip-hop pevačica Martina Topley Bird.

 

Postaje poznata po saradnji sa Trickyjem, a u svojoj karijeri sarađuje i s drugim poznatim muzičkim imenima kao što su David Holmes, Danger Mouse, Gorillaz, Diplo, Massive Attack  i drugi…

Rođena je 1975. godine u Londonu. Stiče popularnost kao prateći vokal trip-hop pionira Trickyja na njegovom albumu prvencu „ Maxinquaye“ (1995.).  Uspješnu saradnju sa Trickyjem nastavlja i na njegovim sledećim albumima „Nearly God“ (1996.), „Pre-Millennium Tension“ (1996.) i „Angels with Dirty Faces“ (1998.), nakon čega započinje solo karijeru.

 

Debitantski album „Quixotic“ izdaje 2003. godine, a album dobija pozitivne kritike i biva nominovana za Mercury Prize i godinu dana kasnije reizdan pod nazivom  „Anything“. Svoj drugi album „The Blue God“, čiju produkciju potpisuje Danger Mouse (Brian Burton – Gnarls Barkley), izdaje 2008. godine.

 

 

 Martina Topley Bird na INmusic festivalu
Martina Topley Bird na INmusic festivalu

Uz nastupanje s Massive Attackom na njihovoj posljednjoj turneji, Martina Topley Bird sarađuje sa bristolskim dvojcem i na njihovom najnovijem albumu „Heligoland“ kojeg su izdali početkom godine, a kojeg će ujedno i predstaviti na T-Mobile INmusic festivalu!

Uz Martinu Topley Bird svoje nastupe na ovogodišnjem T-Mobile INmusicu potvrdili su i Massive Attack, Billy Idol, The Flaming Lips, LCD Soundsystem, Morcheeba, !!!, Pendulum, Rise Against, Flogging Molly, Broken Social Scene i mnogi drugi.

Uz vrhunski muzički program, festival ove godine ima i bogatu šestodnevnu kampersku ponudu s nizom zanimljivih sadržaja. Kamperi će tako na raspolaganju imati toplu vodu, wireless internet, trgovinu i mogućnost čuvanja ličnih stvari, punjenja mobitela i laptopa, a uz osnovni sadržaj, u šest dana boravka moći će uživati i u kupanju, sportu, muzici, posetama gradu i zanimljivim lokacijama širom Hrvatske.

 

 

Diskografija / Studijski albumi
2003. „Quixotic“
2008. „ The Blue God“

 

 

www.martinatopleybird.com
www.myspace.com/martinatopleybird