Home

VESTI

Marc Ribot & The Young Philadelphians na 33. BG Jazz festu!

No Comments Festival

Marc Ribot & The Young Philadelphians na 33. BG Jazz festu!ŠAMPIONI AMERIČKE DŽEZ AVANGARDE NA 33. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU!
  
Marc Ribot & The Young Philadelphians + Strings, petak, 27. oktobar u 23:00 // Dom omladine Beograda, sala Amerikana. Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji po ceni od 1000 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže.

    

   

Beogradski džez festival sa ponosom predstavlja najbolja imena džez scene: jedan od najcenjenijih američkih avangardnih gitarista svih vremena, Mark Ribo (Marc Ribot), dovodi u našu zemlju najnoviji projekat The Young Philadelphians, u kome deli scenu sa velikom bas zvezdom kakav je Džamaladin Takuma (Jamaaladeen Tacuma) – dvojica omiljeni heroja naše publike u istom prostoru! Jedan od najvažnijih događaja na festivalu desiće se u petak veče, kad prava vikend zabava počinje!

 

 

 Marc Ribot & The Young Philadelphians na 33. BG Jazz festu!

Marc Ribot & The Young Philadelphians na 33. BG Jazz festu!

 

 

Evo i zašto: The Young Philadelphians odaje počast dvostrukom nasleđu – avangardnog džeza i disko muzike! Neočekivani miks počiva na harmolodičnom pank-fanku prve postave grupe Prime Time, legendarnog Orneta Kolmena (Ornette Coleman), ali i na optimističkom pulsu Filadelfijskog soula sedamdesetih. U tu svrhu, gitarista Mark Ribo angažovao je dvojicu nekadašnjih članova Prime Time – basistu Džamaladina Takumu i bubnjara Kelvina Vestona (Calvin Weston) – obojicu poreklom iz Filadelfije, kao i gudački trio, nezaobilazan za slatki ukus disko-fanka. Spajajući vizionarski džez sa stavom – što je tema ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala – i disko zvuk, nastala je jedinstvena supergrupa koja je pravi hit na brojnim džez manifestacijama po svetu.

 

Duhovita i duboka, muzika koju nudi skup džez velikana pod vođstvom Riboa, istovremeno je zabava za dušu i telo, proslavljajući moć džeza da okuplja ljude, karaktirističnu za ovaj žanr od njegovih početaka. Nema boljeg načina da proverimo gde je džez danas, nego u društvu najvećih majstora ovog zvuka!

www.youtu.be/mrtUOP8tF2A

 

 

Marc Ribot & The Young Philadelphians na 33. BG Jazz festu!

Marc Ribot & The Young Philadelphians na 33. BG Jazz festu!

 

 
Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra 2017. predstavlja 33. Beogradski džez festival, pod sloganom "DŽEZ VIZIJE" / "JAZZ VISIONS".

Posle velikog uspeha prošlogodišnjeg izdanja Beogradskog džez festivala, koje je jednoglasno proglašeno za najbolje od obnove ove manifestacije 2005. godine – i to podjednako od strane publike, ali i domaće i međunarodne kritike – ove godine smo odlučili da još ponudimo još hrabriji program, koji će predstaviti nove umetničke tendencije u džez muzici današnjice. Beogradski džez festival će i ove godine trajati redovnih pet dana, sa tradicionalnim duplim koncertnim programom svake večeri, u salama Doma omladine Beograda i u Sava Centru.

www.bjf.rs