Home

VESTI

Manje od mesec dana do Outlook festivala!

No Comments Festival

Manje od mesec dana do Outlook festivala!Ostalo je manje od mesec dana do početka osmog Outlook festivala, koji će u uzbudljivoj festivalskoj nedelji, od 2. do 6. septembra, u pulskoj Areni i na tvrđavi Punta Christo ujediniti najbolje od svetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage i srodne muzike.

 

Outlook festival upravo je rasprodao međunarodne ulaznice, ali u prodaji su i dalje povoljnije festivalske ulaznice, kao i ulaznice za koncert otvaranja za stanovnike Hrvatske i drugih ex-Yu zemalja. Broj tih ulaznica je limitiran pa se savetuje svima koji žele ovo leto posetiti ovaj najveći evropski festival bass muzike i soundsystem kulture da svoju ulaznicu nabave na vreme.
 

Outlook nudi i još jednu posebnu pogodnost za svoje posetioce, a to je kupovina tri festivalske ulaznice za cenu dve.

Festival će biti otvoren u sredu, 2. septembra, koncertom u pulskoj Areni, u društvu hiljadugodišnjih kamenih arkada i zidova svedočićemo nastupima izvođača sa samog vrha hip-hop, drum’n’bass i reggae scene. Glavni gosti večeri su uverljivo najoriginalniji hip-hop kolektiv svih vremena – Jurassic 5, jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih britanskih producenata – SBTRKT, pionirski drum and bass bend Roni Size Reprazent Live, jedan od najenergičnijih i najuzbudljivijih live bendova koji se zadnjih godina pojavio na britanskoj muzičkoj sceni, The Gentleman’s Dub Club te Trojan Sound System, prava institucija britanske sound system kulture.

Nakon otvaranja u Areni Outlook festival se, od 3. septembra do 6. septembra, seli na tvrđavu Punta Christo pored Pule, centralnu festivalsku lokaciju s bezbroj hodnika, zidina, livada, okružena šumom i plažama, kampom i direktnim pogledom na veličanstvene Brijune. Kroz četiri dana i noći odlične muzike i sunčanog vremena, s 12 festivalskih pozornica, preko 300 izvođača, s posebnim dnevnim beach stageom, kampom na samoj plaži, s desetak zabava na brodovima dnevno te brojnim propratnim sadržajima Outlook festival je nezaobilazna festivalska stanica za kraj leta 2015.

Od 3. do 6. septembra na tvrđavu Punta Christo stižu zaista impresivna imena: Beenie Man, Run The Jewels, Boy Better Know, The Madlib Carnival – Madlib, Pete Rock, J Rocc and Moodymann, Wiley, Noisia, Dusky, Flatbush Zombies, Shy FX, Congo Natty feat Congo Dubz & Tenor Fly, Jeru The Damaja, The Beatnuts, Digital Mystikz, DJ EZ, Goldie, Mount Kimbie (dj set), Cutty Ranks, Kate Tempest, David Rodigan, Loefah, Oneman, Protoje & The Indiggnation te mnogi drugi.

 

 

 Manje od mesec dana do Outlook festivala!

Manje od mesec dana do Outlook festivala!

 

 

Nedelju dana pre festivala Arenu i tvrđavu će pohoditi mnoštvo ljubitelja elektronske muzike, koji su cele godine čekali da dođu na još jedan Dimensions festival, epicentar najsvežije elektronske muzike u Evropi. Iako su međunardone ulaznice pri samom kraju, Dimensions festival je takođe osigurao dovoljno povoljnijih festivalskih i ulaznica koncert otvorenja za stanovnike Hrvatske i ex-Yu zemalja.

Uzbudljivo Dimensions putovanje kroz mnogobrojne sfere elektronske muzike krenuće ispod vekovnih kamenih zidina i svodova pulske Arene, 26. avgusta na velikom koncertu otvorenja na kojem nastupaju Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points. Već sledeći dan, festival se seli na predivne lokacije – tvrđavu Punta Christo i poluotok Štinjan te pripadajući mu kamp i festivalsku plažu. Uz preko 200 izvođača, Dimensions festival s posebnim ponosom najavljuje dolazak glavnog ovogodišnjeg gosta, rodonačelnika funka – Georgea Clintona i njegovu Parliament-Funkadelic porodicu!

Upravo na Dimensions festivalu zapanjujućih 35 godina karijere obeležiće Juan Atkins, jedan od začetnika techno muzike, a festival s veseljem najavljuje povratak još jednih techno velikana – detroitski kolektiv Underground Resistance. Na tvrđavu Punta Christo pored Pule vraća se festivalska ikona Moodymann, a stiže još jedna ključna figura house muzike, Lil Louis. Britanski elektronski dvojac Mount Kimbie na tvrđavu donose jednu posve drugačiju muzičku dimenziju. Moderne, eksperimentalnije inačice bass muzike predstavljaju Boddika i Loefah, dva iznimna britanska producenta. Dozu čistog i oštrog techno zvuka po kojem prepoznajemo kultni evropski klub, berlinski Berghain, prenetće na obalu Hrvatske neki od domaćina kluba – Ben Klock i Rodhad.

 

 

Manje od mesec dana do Outlook festivala!

Manje od mesec dana do Outlook festivala!

 

 

Povoljnije ulaznice za posetioce iz Hrvatske i regije za Dimensions i Outlook festival po ceni od 660 kuna mogu se nabaviti na stranicama Pozitivnog ritma, u Entrio sistemima, te na pretprodajnim mestima širom zemlje. Ulaznice za koncerte otvaranja za Dimensions i Outlook festivale po ceni od 240 kuna su u prodaji i mogu se naći putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na pretprodajnim mestima širom zemlje.

Festivalske ulaznice za Outlook i Dimensions festivale s posebnim popustom za čitatelje 24sata mogu se kupiti preko web stranica 24sata (Dimensions festival Outlook festival)

Sve informacije o Dimensions i Outlook festivalu dostupne su na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

www.pozitivanritam.hr/festivali/outlook-festival
www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival