Home

VESTI

Mad in Belgrade predstavlja Neneh Cherry!

No Comments Festival

Mad in Belgrade predstavlja Neneh Cherry!Švedska pop-ikona Neneh Cherry, konačno stiže u Beograd na festival MAD in Belgrade, koji se 24. i 25. maja održava u parku kod Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu.

   

Pevačica“ dolazi na MAD da predstavi svoj novi album „Blank Project“, nastao u saradnji sa space-jazz duom RocketNumberNine, a njihov zajednički nastup prve festivalske večeri, 24. maja na Crazy Rabbit bini, biće pevačicina prva poseta Beogradu!

  

Sa ponosom vam predstavljamo pop ikonu, čuvenu zvezdu osamdesetih – Neneh Cherry! Ova umetnica švedskog porekla potiče iz muzičke porodice, od očuha poznatog džezera, preko sestre, pevačice – Titiyo, do poznatog brata, muzičara Eagle Eye Cherry-ja. Muzikom je počela da se bavi od najranijeg detinjstva, a kao devojčica posebno je bila zagrejana za punk zvuk. U tom periodu članovi benda Talking Heads bili su joj prve komšije, od kojih je na poklon dobila svoj prvi instrument – bas gitaru! Tokom osamdesetih kao članica britanske post-punk grupe Rip Rig & Panic, preko noći je postala svetski poznata po senzacionalnom hitu „Buffalo Stance“. Posle toga usledili su planetarni hitovi „Manchild“ i „7 Seconds“ po kojima je se mnogi dobro sećaju. Posle dugog odsustva sa scene, Neneh se 2012. vraća u velikom stilu, sa sjajnim albumom The Cherry Thing, a na festivalu MAD in Belgrade Neneh će nastupiti sa space-jazz duom RocketNumberNine, sa kojim je nedavno snimila i svoj poslednji album, Blank Project – odlično ocenjen od strane najznačajnijih svetskih časopisa kao što su The Guardian, The New York Times, The Wire i Mixmag. Naš glavni grad biće jedina stanica na turneji poznate dive u ovom delu Evrope!

MAD in Belgrade svojim posetiocima priprema još ekskluzivnih sadržaja! Naime – najznačajniji medij na svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni, internacionalni projekat Boiler Room, stiže na festival MAD in Belgrade! Boiler Room će drugog dana festivala, u nedelju 25.maja, tokom šest sati snimati i na svom elektronskom kanalu uživo emitovati program sa MAD in Belgrade festivala. Neneh Cherry je nedavno je bila gost londonskog Boiler Room-a, a snimak sa nastupa možete pogledati OVDE. Bitan podatak za ljubitelje kvalitetnog zvuka znači to što će nova generacija čuvenog sound sistema Vero Funktion-One biti postavljena u parku ispred Muzeja savremene umetnosti 24. i 25. maja i tako na MAD doneti zvuk kakav festivalska publika u Evropi do sada nije imala priliku da iskusi!

 

 

 Mad in Belgrade predstavlja Neneh Cherry!

Mad in Belgrade predstavlja Neneh Cherry!

 

 

Program festivala MAD in Belgrade već je zapao za oko svetskim medijima koji ga preporučuju kao jedan od najzanimljivijih u Evropi ove sezone, naglašavajući posebno da festival nudi 48 sati non-stop ludila i Beograd kao grad vredan istraživanja. Britanski Knowledge Magazine već je svrstao MAD in Belgrade među 20 najboljih evropskih festivala, a thefestivalhunter.com navodi čak pet razloga iz kojih treba posetiti MAD in Belgrade! Partner MAD in Belgrade projekta u Velikoj Britaniji je prestižni elektronski magazin Resident Advisor. Na festivalu ce nastupiti vise od 100 stranih i domaćih izvođača uz do sad ovde nečuveno vrhunsko Vero Funktion-One ozvučenje, spektakularne do sad neviđene bine, džinovske skupluture, maske, brodove i Boiler Room!

 

Kompletnu listu izvođača pogledajte OVDE, a tu je i VIDEO koji će vam sigurno ulepšati dan! Igra je već počela na www.madinbelgrade.com gde posetioci mogu odigrati kviz i saznati koja se party životinja krije u njima.

Ulaznice za dvodnevni MAD in Belgrade festival već se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu, i to po ceni od 1.200 RSD za jednodnevnu, odnosno 2.000 RSD za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

MAD IN BELGRADE PREDSTAVLJA NENEH CHERRY:
DIVA KOJU SMO DUGO ČEKALI!

Neneh Cherry & RocketNumberNine
MAD in Belgrade
Crazy Rabbit stage, 24. maj