Home

VESTI

Love International objavio prve muzičke partnere za leto 2016.

No Comments Festival

Love International objavio prve muzičke partnere za leto 2016.Love International, novi festival u The Gardenu Tisno, od 29. juna do 6. jula 2016. nastavlja nasleđe kultnog The Garden Festivala i donosi novu muzičku priču u Tisno.

  

Uz ranije najavljena imena kao što su Dixon, Ben UFO, Gerd Janson, Craig Richards, Joy Orbison, Midland, festival je objavio i imena muzičkih partnera koji će biti zaduženi za letnju zabavu, a među njima su Aficionado, Animals Dancing, Belfast Music Club, Disco Knights, Edible, Futureboogie, House of Disco, Hypercolour, Inkfolk, Just Jack, Magic Door i Percolate.
 

Novi festival u Tisnom, Love International, održava se iduće godine u The Gardenu Tisno, a idejni naslednik kultnog The Garden Festivala, nastavlja dekadu magične odiseje koja je započela na hrvatskoj obali. Novo poglavlje počinje 29. juna i traje do 6. jula 2016., a lokacija je komadić raja u The Gardenu u Tisnom. Tokom dana festival pruža odmor pod suncem, a ugodne noći pod zvezdama u intimnom okruženju donose energiju i zvučnu kulisu za koju su zaduženi neki od najboljih DJ-eva i producenata koji privlače raznoliku publiku iz svih delova sveta. Love International objavio je imena muzičkih partnera koji će otpočeti novu festivalsku pustolovinu idućeg leta.  

Idejni začetnici Love Internationala, Dave Harvey i Tom Paine, organizatori Love Saves The Day festivala iz Bristola, u procesu su stvaranja novog festivala na hrvatskoj obali, a ujedno i naslednika The Garden Festivala koji Hrvatsku stavio na festivalsku mapu sveta.

Na prvom izdanju Love International festivala sudjlovaće izdavači, klupske večeri, muzički kolektivi, koji će biti domaćini zabave na brodovima Argonaughty i Arbiana, u klubu Barbarella's i na festivalskim pozornicama. 2016. u goste dovodi Aficionado, Animals Dancing, Belfast Music Club, Big Wave, Closure, Cocktail D’Amore, Crack, Dirtytalk, Disco Knights, Edible, Futureboogie, House of Disco, Hypercolour, Inkfolk, Just Jack, Magic Door, Not An Animal, Percolate,  Ransom Note x Dance Tunnel, Resident Advisor, Rhythm Section, Salon Zur Wilden Renate, Shapes x Banoffee Pies, Studio 89, Sub Club, Sun Down Circle, Sunset Soundsystem, Test Pressing, Tief, Tourist x Correspondant, Trouble Vision, Warm i Wolf Music. 

 

 

 Love International objavio prve muzičke partnere za leto 2016.

Love International objavio prve muzičke partnere za leto 2016.

 

 

Love International je ranije najavio prva imena s lineupa, a među izvođačima su Dixon, Motor City Drum Ensemble, Ben UFO, Gerd Janson, Craig Richards, Joy Orbison, Midland, Horse Meat Disco, Prosumer, Hunee, Tama Sumo, Job Jobse, Fort Romeau, Felix Dickinson, Red Axes, Lord Of The Isles i Khruangbin, te će nova imena biti poznata početkom 2016. godine.

 

Dave Harvey: "Radimo s odličnim imenima, neka će biti poznata posetiovima lokacije The Garden Tisno, ali dovodimo i sjajna nova lica koja će nam pomoći oblikovati naš prvi muzički događaj u Hrvatskoj. Nadilazimo žanrovska ograničenja, te ćemo ponuditi house, techno i disco zvukove, kao i soul, funk, Balearic, deep house, electronic, acid i druge žanrove, u svakom delu festivala. Jako poštujemo izvođači koje dovodimo i jedva čekamo da se svi okupimo na Love International Festivalu."

The Garden Tisno odlikuje prirodna lepota u svakom kutku lokacije koju čuvaju borovi, privatni zaliv s čistim morem dom je Beach Bara s Funktion One sustavom s jedne strane, a legendarni The Argonaughty brod je s druge strane, Olive Stage se skriva pored maslina, a do njega vodi krivudavi put koji krije brojna utočista odmora, barove i štandove s hranom. Poviše svega se nalazi glavna pozornica koja je dom velikim DJ imenima i muzičkim izvođačima festivala. Ulaz u samu lokaciju je i restoran čija terasa ugošćuje DJ-eve zadužene za zvučnu kulisu tokom dana dok pogled baca na celi zaliv. Mnogima omiljeni klub Barbarella’s smešten je samo nekoliko kilometara dalje od festivalske lokacije. Klub na otvorenom proglašen je jednim od najboljih na svetu, a mesto koje oduzima dah savršeno je za provod od ponoći do zore dok pozdravljate dan okruženi borovima.

Pogledajte video najavu Love International festivala .    
  
Love International
29. juna – 6. jula 2016.
@ The Garden Tisno, Petrića Glava 34, 22240, Tisno, Hrvatska

Lineup do sada: Dixon, MCDE, Ben UFO, Gerd Janson, Craig Richards, Joy Orbison, Midland, Horse Meat Disco, Prosumer, Hunee, Tama Sumo, Job Jobse, Fort Romeau, Felix Dickinson, Red Axes, Lord Of The Isles, Khruangbin … nova imena će biti objavljena u novoj godini.

www.loveinternationalfestival.com