Home

VESTI

Kraj 25. Nisville jazz festivala!

No Comments Festival

Nakon četiri dana dobrog zvuka, hiljade posetilaca i 200 vodećih imena u svetskoj, ali i domaćoj jazz muzici, internacionalni muzički festival "Nišville" koji se tradicionalno održava već četvrt veka, je završen.

Uz Duška Gojkovića, najpriznatijeg džez muzičara sa prostora Balkana, kojem je na festivalu uručena i nagrada za životno delo, gosti Nišvila bili su američki bubnjar Bili Kobam, Rozenberg trio iz Holandije, britanski acid jazz bend Brand New Heavies, kao i ženski hor iz Sofije Le Mystere des Voix Bulgares.

Gran pri festivala "Šaban Bajramović" uručen je britanskom sastavu Brand New Heavies za uspešnu fuziju jazz i drugih muzičkih stilova, a nagrada "Bata Anastasijević", dodeljena je holandskom sastavu Rosenberg trio za popularizaciju ovog zvuka u svetu.

 

Poslušajte nastup Duška Gojkovića.

Nišvil je prema rečima direktora manifestacije Ivana Blagojevića, posetilo oko 15.000 ljudi. "i to samo u Nišu". "Još nekoliko hiljada posetilaca bilo je deo jazz spektakla organizovanog u nekoliko gradova Srbije", meÄ‘u kojima se našao i Beograd.

 

 

 

Vise informacija o festivalu na:

Home