Home

VESTI

Konačno svi na Warriors Dance Festivalu!

No Comments Festival

Konačno svi na Warriors Dance Festivalu!Warriors Dance Festival, predvođen bendom The Prodigy, biće održan se u subotu 15. septembra na donjem gradu Beogradske Tvrđave, prostoru koji je sa preko 1000 godina dugom istorijom svojevrstan muzej prošlosti Beograda, kao najlepši izabrao sam bend.

  

Tokom ekskluzivnog nastupa na glavnoj Warriors bini, The Prodigy će pored standardnog seta najvećih hitova, premijerno izvesti i 4-5 pesama sa novog albuma, radnog naziva “How To Steal A Jetfighter”.
  

Pored njih, prvi put kod nas, nastupiće i nova američka dubstep zvezda Skrillex, britanski duo Chase and Status će uz podršku MC Rage-a uraditi DJ set, a predstaviće se i DJ-i Caspa i Zane Lowe.

 

Program na glavnoj bini otvoriće punk-rock-electro bend Hex iz Slovenije, dark-wave-techno formacija Kill Me Laser iz Beograda, kao i electro-pop-punk heroine Lollobrigida iz Hrvatske .

Žestoku podršku na drugoj, Take Me To The Hospital bini, daće probrane grupe tvrđeg zvuka – beogradski punk rockeri Tea Break, uvek jedinstveni reggae crossover bend Eyesburn, zatim naš najbolji hard-punk-rock sastav, legendarni Ritam Nereda, kao i čistokrvni pankeri Goblini. Za ovu priliku pevač Goblina, Golub, dolazi na nastup čak iz Pakistana gde trenutno boravi. Atmosferu na drugoj bini će zagrejati DreddUp kao jedini domaći industrial bend i zrenjaninski metal-core sastav Overdrive, koji je nastupao kao predgrupa bendovima Pro Pain, Slayer, Korn i The Prodigy. After na drugoj bini je rezervisan za nastup legendi beogradske underground hip hop scene – Bvana, Timbe, Ajs Negrutin (Bad Copy), Eufrat i Mikri (Prti Bee Gee ) predstaviće se okupljeni kao Sve Barabe, a program će zatvoriti sve popularniji engleski DJ Feed Me.

 

 

 Konačno svi na Warriors Dance Festivalu!

The PRODIGY

 

 

Svoje učešće na trećoj, Invaders Must Die bini, potvrdili su beogradska reperka Sajsi MC sa DJ Damjanom Eltechom, legenda sa Jamajke desetogodišnji rezident Exitove Positive Vibration Reggae bine Wenti Wadada, zatim DJ duo Dovlaman i Pips, DJ Shpira, Martinees Selecta i Hornsmen Coyote.

Pored koncerata i nastupa na tri bine, festival će biti obogaćen raznovrsnim pratećim sadržajima.

Kao poseban segment na Warrior’s Dance Festivalu biće ekskluzivno predstavljene umetničke instalacije od otpadnih delova avio industrije, koje će nas priznati vajar Aleksandar Gligorijević postaviti kroz jedinstvenu seriju futurističkih skulptura oblikovanih zahvaljujući materijalima Jat Airways-a. 

 

Zainteresovani za tattoo umestnost će moći da pronađu segment za sebe u kojem će biti organizovano tetoviranje mrava, zaštitnog znaka benda The Prodigy i Warrior’s Dance Festivala. Tetovaže će biti poverene stručnim rukama majstora iz jednog od najčuvenijih tatu studija na svetu, Hanky Panky iz Amsterdama.

Više informacija oko ovog segmenta i blagovremenog prijavljivanja zainteresovanih možete dobiti na Facebook stranici festivala koja je od svog starta do sada zabeležila 55000 lajkova.

 

 

 Konačno svi na Warriors Dance Festivalu!

Skrillex

 

 

Prema sadašnjim procenama na Warrior’s dance Festivalu se očekuje preko 20.000 posetilaca, a najviše će ih naravno biti iz Beograda i Srbije. Do sada su svoje prisustvo na ovom jedinstvenom događaju najavili i mnogobrojni posetioci iz Engleske, Nemačke, Madjarske , Rumunije ,Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Bugarske, Grčke pa čak i Letonije, Australije i Amerike!!!

Cena ulaznica je i dalje 2990 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 3990 dinara. RIP ulaznica je ostalo još vrlo malo i njihova cena je 4990 dinara.

Zbog očekivanih gužvi na prilazima Beogradskoj tvrđavi, apelujemo na posetioce da što ranije krenu na koncertnu lokaciju.

 

 

 Konačno svi na Warriors Dance Festivalu!

Warriors Dance Festival

 

 

Festivalske kapije se otvaraju u 17 h, a koncerti počinju vec od 17.15 h. Kompletan program će biti završen u 06 h.

 

Prostor ispred bina neće biti ograđen, već će se u prvim redovima naći najbrži i najvatreniji fanovi.

Ulaz za mlađe od 16 godina biće omogućen samo uz prisustvo starijeg pratioca.

RIP ulaznica omogućava ulaz na posebnu kapiju, bolji pogled na binu sa izdignute platforme, poseban bar i toalete. RIP posetioci će imati mogućnost kreatanja ka drugim binama i segmentima festivala.

Na mestu održavanja festivala biće moguća kupovina hrane i pića po uobičajenim cenama.

Zbog održavanja festivala režim saobraćaja će biti izmenjen i vozilima neće biti omogućen pristup Donjem gradu.

 

 

 Artwork mapa: Marko Vuleta Djukanov

Artwork mapa: Marko Vuleta Djukanov

 

 

Veći deo gornjeg grada Beogradske tvrđave će biti zatvoren za posetioce iz bezbednosnih razloga tokom trajanja festivala, a sve u saradnji sa JP Beogradska tvrđava.

Warrior's Stage:
18:00 Kill Me Laser
18:45 Hex
20:00 Lollobrigida
21:30 Caspa
23:00 Zane Lowe
00:30 The PRODIGY
02:45 Skrillex
04:30 Chase & Status (DJ set) & MC Rage

Take me to the hospital stage:
17:15 Hype
18:00 Dredd Up
18:45 Tea Break
19:30 Overdrive
20:30 Goblini
22:00 Ritam Nereda
23:20 Eyesburn
00:20 no performance
02:15 Sve Barabe
04:00 Feed Me

Invaders Must Die stage:
17:30 Wenti Wadada
19:00 Martinees Selecta
20:30 Wenti Wadada
22:00 Shpira – DJ set
23:30 Damjan Eltech & Sajsi MC
00:30 no performance                              
02:15 Hornsman Coyote
03:45 Dovlaman & Pips

Organizator zadržava mogućnost izmene programa i satnica.

Žurka zagrevanja za WDF bice održana u petak 14.septembra u KC Grad-u u Beogradu , uz nastup Caspe.