Home

VESTI

Ko to tamo peva na INmusic festivalu

No Comments Festival

Ko to tamo peva na INmusic festivaluProgram pod nazivom "Ko to tamo peva / Balkan party" dobio je naziv prema legendarnom filmu, a okosnica programa, osim izvođača koji će zabavljati publiku je i originalni autobus iz filma koji će svoj put do Otoka mladosti na Jarunu pronaći za vreme održavanja INmusic festivala!
    

Na Ko to tamo peva pozornici će nastupati izvođači poput Pozdrav Azri, Zykopops i DJ Surka. Ovaj program je hommage legendarnom filmu i jedinstvena uspomena s INmusic festivala!
    

Pozdrav Azri

Okosnicu ovog projekta čine dva originalna člana Azre – legendarni bubnjar Boris Leiner i basista Mišo Hrnjak. Mnogobrojne prijatelje i štovatelje Johnyjevog rada koji će se okupiti na INmusic festivalu, sastav "Pozdrav Azri" oduševiće fenomenalnim pesmama iz ostavštine Azre koje još i danas zvuče sveže, aktualno i uz koje odrastaju neke nove generacije klinaca, kao što su nezaboravni hitovi poput pjesama "Balkan", "A, šta da radim", "Lijepe žene prolaze kroz grad", "Sunčana strana ulice", "Kad fazani lete", "Klinček stoji pod oblokom", "Užas je moja furka", "Krvava Meri", "Obrati pažnju na posljednju stvar" i druge.

Zykopops

Ciganski etno trash bend koji u svom punk mlincu prerađuje tradicionalne pesme iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Mađarske je nastao krajem 2010. godine te je odmah stvorio vlastiti žanr „rakija muzike“ čiji je krajnji cilj ulievanje kritične doze zečevštine u publiku. Zečevi ili ne, Zykopops će se pobrinuti da tekom večeri, koju provedete s njima oko vatre, negdje u pozadini ovog zvukovnog meteža začujete i glas profesora društvene antropologije, političke teorije i post strukturalizma, Dragana Ivaniševića kako stručno objašnjava posledice kolizije gore navedenih pojedinaca; "Rezultirajući opus šokira i ujedinjuje post-konfliktne senzibilitete bivših Jugoslavena sa svojom anti-materijalističkom izjavom o katarzi i mitološkoj regeneraciji kroz prihvaćanje trash estetike i post-marksističke dijalektike" – izjavio je eminentni profesor usred pesme „Tiralej“.

 

 

 Ko to tamo peva na INmusic festivalu

Ko to tamo peva na INmusic festivalu

 

 

DJ Surka

SURKA beatboxa sa mikrofonom i loop mašinama pri čemu stvara fraze od kojih nastaje kompletna pesma! Nema unapried pripremljenih loopova, mp3-ca, CD-a ni sekvencera! Improvizacija svaku pesmu čini neponovljivom jer, vođena atmosferom, nastaje u trenu. Muzika koju proizvodi je uglavnom plesnog karaktera,ima tu hitova 70-tih, 80-tih, 90-tih i svega sto mu taj trend padne na pamet i kako ga publika inspiriše. Isto tako ima i potpuno novonastalih pesama koje se spontano dogode tokom Surkinog beatbox performansa. Žanrovski se kreće od funka, reggae-a, duba, dubstepa, drum&bassa, afro ritmova pa i jazza i rocka, hip hopa novijeg i starijeg, house-a, techna… Surku jednostavno morate doživeti uživo!

Ovogodišnji INmusic festival održava se od 28. do 30. juna na jarunskom Otoku hrvatske mladeži, uz line up koji uključuje Franz Ferdinand, New Order, Gorillaz Sound System, Plan, Mando Diao, Gogol Bordello i mnoge druge izvođače.  Festivalske ulaznice po ceni od samo 340 kuna nalaze se u prodaji u Tisak media centrima u Hrvatskoj!