Home

VESTI

Kelis zvezda Green Beat žurke na Kalemegdanu

No Comments Festival

 Na festivalu Green Beat, koji se održava 29. i 30. avgusta na terenima KK Partizan na Kalemegdanu, nastupiće Asian Dub Foundation, Goldi, Sandi Rivera, DJ Saša, Satoši Tomi, Stiv Lauler i Kelis!

Američka r'n'b pevačica Kelis koja je 2006. trebalo da održi koncert na EXIT festivalu ali je u poslednji trenutak otkazala celu evropsku turneju, nastupiće 30. avgusta na Kalemgdanu u okviru Green Beat festivala.

Kelis Rodžer-Džons roÄ‘ena je 1979. u Njujorku, njen otac je sa Jamajke, a majka je Portorikanka. Kelis je počela da peva u crkvenom horu, a kao tinejdžerka je svirala klavir, violinu i saksofon, piše "Blic".

Debitantski album "Kaleidoscope", koji su producirali Farel Vilijams i ÄŒed Hjugo, objavila je 1999. godine, a veliki hit je postala numera "Caught out There".

 

 

 

Nakon albuma "Wanderland" iz 2001, koji je prošao prilično nezapaženo, Kelis je bila predgrupa na turneji benda U2, dok je u Americi nastupala sa Mobijem.

Treći album "Tasty", objavljen 2003. godine, predstavljao je prekretnicu u njenoj karijeri, ploča je je prodata u milionskom tiražu, a hitovi "Millionaire" koji je snimila sa Anndreom iz benda Outkast, "Trick Me" i "Milkshake", vrteli su se "do ludila".

Za ploču "Kelis Was Here" iz 2006. godine američka pevačica je nominovana za Gremi nagradu, a singlovi "Bossy" i "Blindfold Me" su nedeljama bili na vrhu svetskih top lista.

Kelis je od 2005. godine u braku sa hiphoperom Nasom, koji je svoju bolju polovinu ovekovečio tetovažom na ruci na kojoj je Kelis potpuno naga.

Poput većine svojih kolega i Kelis ima svoju modnu liniju koja se zove "Cake", a imala je i problema sa zakonom. U martu prošle godine je u Majamiju uhapšena dok je vreÄ‘ala dve policajke koje su prerušene radile kao prostitutke!

Kelis je tada optužena za remećenje javnog reda i mira, kao i opiranje hapšenju, ali se izvukla se uz kauciju i društvenokoristan rad. vaši klipovi.