Home

VESTI

K.L.B Trio i Abe Sada na Ring Ring festu

No Comments Festival

Ring Ring

Muzički festival "Ring ring" održaće se četrnaesti put po redu, od 13 – 19. maja, u Kulturnom centru "Reks", uz jedno gostovanje na Kolarcu.

Kao i svake godine, publika će na "Ring ringu" moći da uživa u muzici koja nastaje kroz improvizaciju, eksperimentisanje, rizik…

 

Već 13. Maja održavaju se dva zanimljiva dešavanja.

 

K.L.B Trio (HU) – Članovi ovog tria osnovanog 2008. godine sarađivali su međusobno puno godina u dve različite postave. Međutim, njihovi slušaoci znaju da je za Zsolta Kalteneckera, Gergőa Borlaia i Pétera Lukácsa ovo nešto mnogo više: fenomenalnom bubnjaru Borlaiu, osnivaču dva najsmelija džez sastava Mađarske, sada su se pridružli solisti iz ova dva benda u jedinstveni trio.

Gitarista nekadašnje grupe European Mantra, Péter Lukács i klavijaturista koji je predvodio sastav Kaltenecker Trio koji se nedavno raspao, poznati su po interpretaciji mogućnosti savremene improvizacije toliko krajnje širokoj i sa toliko visokim standardom izvođenja, da im trenutno u Mađarskoj nema ravnih. Zajedničke svirke ova tri muzičara su spoj dva elementa: fantastičnog zajedničkog stvaranja muzike, tehničkih rešenja koja se približavaju granicama fizičkih mogućnosti i dinamičkih i harmoničkih rešenja lišenih kompromisa, koji stvaraju jedinstveni stil.

Abe Sada (AUS/SRB) – Abe Sada je cetvoroclana grupa iz Perta, Australija, koja svira improvizujucu buku na bas gitarama. Budite spremni na zid niskih frekvencija i bas-fidbek koji ce prodrmati prostor i celo vase telo.

 

 

K.L.B. TRIO

 

Abe Sada

 

 

Više informacija na:

www.ringring.rs

www.myspace.com/abesada

www.myspace.com/klbtri