Home

VESTI

Još muzičkih iznenađenja na 14. Belgrade Beer Festu

No Comments Festival

Još muzičkih iznenađenja na 14. Belgrade Beer FestuPsihomodo Pop, Sajsi MC, Who See, Zvonko Bogdan i Mostar Sevdah Reunion na Belgrade Beer Festu!
  
Nešto više od mesec dana ostalo je do početka Belgrade Beer Festa, a organizator festivala Beogradska kulturna mreža sa zadovoljstvom najavljuje nove bendove i izvođače koji su potvrdili dolazak na najposećeniji festival u regionu.
 

Spisak hedlajnera iz regiona obogatiće kultni zagrebački sastav Psihomodo Pop koji će nastupiti u nedelju, 21. avgusta. Bend sa harizmatičnim pevačem Davorom Gobcem, svojom pojavom i scenskim nastupom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Uprkos tome što su aktivni preko dvadeset godina oni i dalje, mladenačkim žarom, priređuju nove i sve bolje nastupe.

 

Teren za njihovo pojavljivanje pred ovdašnjom publikom pripremiće popularna srpska reperka Sajsi MC koja je javnost privukla brojnim hitovima mešajući različite stilove i provokativne tekstove. Ona voli da provocira, da se igra i menja i nosi neverovatnu energiju sa sobom, u šta će, po prvi put, moći da se uveri i publika Belgrade Beer Festa.
 

 

 Još muzičkih iznenađenja na 14. Belgrade Beer Festu

Još muzičkih iznenađenja na 14. Belgrade Beer Festu

 

 

Duh hip-hopa i repa doneće i popularni dvojac Who See koji će ovoga puta dobiti pojačanje od prijatelja s kojima nastupaju u petak, 19. avgusta. Danas mega popularni hip hoperi, počeli su sa radom davne 2000. godine, kada su kao klinci odlučili da „slože reči u neku pesmu“. Međutim, Dejan Dedović Dedduh iz Kotora i Mario Đorđević Noyz iz Herceg Novog nisu ni mislili da će njihove pesme, koje se bave socijalnim i temama mentaliteta, toliko zaživeti među publikom koja se uvek sjano provede na njihovim koncertima.

 

 

Još muzičkih iznenađenja na 14. Belgrade Beer Festu

Još muzičkih iznenađenja na 14. Belgrade Beer Festu

 

 

Pubilka koja voli tradicionalnu starogradsku muziku moći će da uživa u koncertu legendarnog Zvonka Bogdana koji već godinama važi za jednog od retkih muzičara koji sa velikom posvećenošću neguje i čuva pesme od zaborava. Otkako je pre više od četiri decenije počeo karijeru, obožavaoci ga pamte po nezaboravnim nastupima, a tako će biti i na koncertu u četvrtak, 18. avgusta. Pored toga što je pevač, Bogdan je takođe i kompozitor, slikar, pesnik, prepoznatljiv po svojim učtivim i džentlmenskim manirima. Njegove pesme nose mirise ravnice, prošlih dana, boemskog života, ljubavi…  

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=NPfiXK8Vaxs|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Psihomodo Pop – Frida live @ Belgrade Beer Fest 2012

 

 

Po prvi put na Belgrade Beer Festu nastupiće i jedan od najpoznatijih balkanskih sastava na svetskoj world music sceni Mostar Sevdah Reunion, i to u petak, 19. avgusta. Grupa je nastala devedesetih godina u Mostaru, a već s prvim albumom objavljenim za holandsku izdavačku kuću skrenuli su pažnju svojim specifičnim stilom i repertoarom baziranim na moderno aranžiranim sevdalinkama. Do sada su izdali osam albuma, a tokom poslednjih petnaest godina sarađivali su sa mnogim velikanima muzičke scene. Učestvovali su na preko stotinu world music i jazz  festivala širom sveta, a ovo će biti jedinstvena prilika da publika vidi njihov prvi nastup na Belgrade Beer Festu.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=VaEmGcqPVuU|width=450|height=364{/mgmediabot2}
MOSTAR SEVDAH REUNION – Čudna jada od Mostara grada (LIVE in Warsaw)

 

 

Producent festivala:
Beogradska kulturna mreža                                  
Uz podršku:
Skupštine Grada Beograda
Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

www.belgradebeerfest.com
www.facebook.com/belgradebeerfest
www.twitter.com/BgBeerFest
www.instagram.com/belgradebeerfest
www.youtube.com/Belgradebeerfest