Home

VESTI

Još jedan rege praznik u Pančevu

No Comments Festival

Još jedan rege praznik u PančevuOtvaranje festivala povereno je veteranima rege zvuka sa ovih prostora, prvom rege sastavu u SFRJ, grupi „Del Arno Band“. Oni će koncertom na „Reaggae Serbia“ bini proslaviti svoj dvadesetpeti rođendan.

 

Tom prilikom publici će predstaviti novi singl „Horoskop“, kao najavu za sledeći album koji se očekuje tokom 2012. godine.

 

„Festival se trudi da istovremeno podrži i lokalnu scenu, tako da će se na programu naći i većina trenutno aktivnih domaćih soundsystema – Jahmessenjah iz Gornjeg Milanovca, Mean Jah Soundsystem iz Leskovca, Shone Al Capone i Wadada soundsystem iz Beograda, Trenchtown Rockers i Positive Vibrations iz Pančeva“, saopštili su organizatori.

Kada je reč o mlađim inostranim izvođačima, 19. novembra nastupiće jednog od trenutno najpopularnijih i najuspešnijih rege muzičara u Evropi- Ziggi Recada. „On dolazi iz Holandije, gde je 2006. izdao svoj debi album So much reasons. Singl Blaze it snimio je naredne godine i on se zadržao na vrhu nemačke reggae liste nekoliko nedelja. In Transit je naziv njegovog drugog albuma. Osim Ziggija nastupiće i Raldo, Najavibes, Love Alliance i mnogi drugi“, navodi se u saopštenju.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=FhbyJHvrmJ4|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Del Arno Band – Horoskop

 

 

Kao i do sada, program će se odvijati u Sali Studentskog doma i Studija 21 u Pančevu.

Tokom trajanja festivala, 18. i 19. novembra u Studiju 21, odvijaće se program „MC Fabrika“, nastavak prošlogodišnje radionice „DJ Fabrika“. Mladi koji su zainteresovani za ovakav vid vokalnog izražavanja moći će da steknu određeni nivo edukacije kroz predavanja domaćih i stranih MC-jeva. Svi zanteresovani za učešće na radionici mogu da se prijave na e-mail adresu [email protected] Radionica je besplatna, a najboljim polaznicima biće omogućen nastup na festivalu.

Ulaznice se u pretprodaji, koja traje do 16. novembra, mogu naći u kompletu po ceni od 700 dinara i pojedinačne po ceni od 250 dinara.

 

 

 

 

 

Izvor:

B92.net