Home

VESTI

Još imena za muzički program Mikser Festivala 2015

No Comments Festival

Još imena za muzički program Mikser Festivala 2015Sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se četvrti put u beogradskom kvartu Savamala, od 3. do 7. juna 2015. godine pod sloganom „Neizdrž”, sa snažnom namerom da uz učešće blizu 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva i aktivizma kao poslednju šansu za izlazak iz moralne, drušvene i ekonomske krize.
 
Četvrtog dana festivala, u subotu, 6. juna, na novom, otvorenom, muzičkom stejdžu Mikser festivala u Mostarskoj 5, kapaciteta od 2500 ljudi, TBF-u i Darkwood Dub-u pridružuje se beogradski noise pop bend Artan Lili, dok će uz Gobline i Eyesburn, 5. juna, nastupiti i E-Play.  
  

Artan Lili, bend koji je u godini za nama uneo svežinu na domaću scenu, doneće na binu Mikser Festivala originalni rok i pop noise zvuk. Refrene pesama koji su napisani u ženskom licu pevuši čitav region, a Artan Lili kreira novu muzičku istoriju. Iza sebe imaju osam pesama koje su sukcesivno izbacivali jednu za drugom, a koje je publika oberučke prihvatila: „Džoni“, „Srce“, „Ispod kože“ , „Ako stanemo tu“, kao i najnovija “Sajko”.  

E-Play, miljenici beogradske publike, je alternativni rok sastav osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne- atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni. E – play trenutno svira u postavi Maja Cvetković, Danilo Nikodinovski i Goran Ljuboja Trut, a na Mikser festivalu 2015 imaće i gostujući vokal – Kiku Jovanović

Ulaznice za četvrti dan Mikser Festivala 2015, 6. jun, nabavite na prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj ceni od 800 dinara za prvih 500 karata. Cena za treći dan festivala, 5. jun, biće 800 dinara do 1. maja, kada će se podići na 1000 dinara. Petodnevni komplet ulaznica je u prodaji po ceni od 2500 dinara do 10. maja, dok će nakon tog datuma cena biti 3000 dinara.

 

 

 Još imena za muzički program Mikser Festivala 2015 Photo by Roman Perovic

Još imena za muzički program Mikser Festivala 2015

Photo by Roman Perovic

 

 

Informacije o celokupnom muzičkom programu Mikser Festivala i satnici pratite na festival.mikser.rs i facebook.com/mikser.belgrade.

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.