Home

VESTI

Jaka postava regionalnih izvođača na Dimensions festivalu!

No Comments Festival

Jaka postava regionalnih izvođača na Dimensions festivalu!Za tačno nedelju dana Pula će po četvrti put postati evropski epicenter najbolje elektronske muzike, što je sinonim za Dimensions festival, koji će od 26. do 30. avgusta ugostiti najveća svetska imena, ali i mlade talente međunarodne techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul muzičke scene.
   
Četvrti Dimensions festival biće otvoren velikim koncertom na jednoj od najlepših pozornica sveta – pulskoj Areni, gde će nastupiti Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points LIve. Nakon toga slede četiri dana i noći na centralnoj lokaciji festivala – 200 godina staroj tvrđavi Punta Christo na poluotoku Štinjan, u kampu Brioni te na festivalskoj plaži.

  

Dimensions festival cenjen je zbog svojih jedinstvenih lokacija, intimne atmosfere, ali i istančanog muzičkog ukusa i politike izbora samo najfinijih svetskih muzičara; DJ-a, producenata, bendova, izdavačkih kuća i kolektiva.

 

I ove godine, uz bok velikim međunarodnim muzičarima, kao što su glavni gosti festivala; George Clinton, kum funka te Juan Atkins, jedan od osnivača techno muzike, Dimensions će predstaviti i najbolje od vrlo produktivne regionalne scene.

Predvodnik domaće scene svakako je Petar Dundov, jedan o najuspešnijih i najplodonosnijih hrvatskih autora elektronske muzike, čija bogata karijera traje već 20 godina. Dundov je jedan od pionira techno muzike u ovom delu Evrope, a sudeći po svojim izdanjima i čestim nastupima i dalje je u samom vrhu domaćih muzičkih izvoznih proizvoda. Petar Dundov će nastupiti u petak na Clearingu, glavnoj pozornici Dimensions festivala prije Underground Resistancea, detroitskog kolektiva i jednih od velikana techna.

Na Dimensions stiže i Ilija Rudman, jedan od pokretača domaće underground scene i producent koji je već cele decenije predvodnik nudisco/house crossover scene i van granica Hrvatske. Jedina predstavnica lepšeg pola, techno dama Miss Sunshine, neumorno putuje svetom predstavljajući svoj specifični, individualan, topli i energičan techno zvuk. Homeboy, još jedan hrvatski producent, ovaj put house smera, ujedno i vlasnik izdavačke etikete House is OK osnovane 2006. godine nastupa u petak na drugoj najvećoj pozornici festivala, Fort Arena 1. Zarkoff, tačnije Saša Rajković svakako je najbitniji hrvatski predstavnik elektro muzike, osnivač nekoliko etiketa, vlasnik muzičkog studija, ujedno i vrlo produktivan producent svoj će zvuk podeliti s publikom u petak na Garden stageu.

 

 

 Jaka postava regionalnih izvođača na Dimensions festivalu!

Jaka postava regionalnih izvođača na Dimensions festivalu!

 

 

Mislav i Pytzek, predstavnici domaćih etiketa svetske reputacije Burek i Barba, Herzel, sve zapaženiji makedonski producent te slovenski trio Your Gay Thoughts zauzimaju kružnu pozornicu Noah's Ballrooma u četvrtak.

Velika zanimljivost na popisu izvođača je 15-godišnji Viatori iz Ivanić Grada, do sada najmlađi ikada izvođač Dimensions festivala! Sa samo 11 godina počeo je producirati, a iza sebe već ima pozamašnu kolekciju muzike. S 13 godina jednoglasno je izabran za najboljeg novog mladog muzičara na konkursu Illectricity festivala, a nedavno je i postao dio CFSN DJs / CFSN Productions ekipe, te zajedno s Funk Guruem i Phillipeom nastupa na Noah’s Ballroom pozornici u četvrtak.

Idući dan, u petak, jedna od najživopisnijih pozornica na tvrđavi postaće na jednu noć legendarni klub Sirup, kojeg prati nadimak ‘zagrebački Berghain’. Od 20 sati do večeri do 6 sati ujutro za pultom će se izmeniti domaći izvođači iz kolektiva koji su doprineli bogatoj prošlogodišnjoj sezoni u kojoj se održalo preko 70 događanja. U Noah’s Ballroomu nastupiće tako Felver (Stereotip), Jogarde (Freilauf), Brighton (Das Haus), Sergej Snooze (Sirup), Bebetto (Slurp!) i Doo (Beyond House). Ovo veče će ujedno biti i zagrevanje za novu sezonu Sirupa i otvaranje kluba 2. i 3. aktobra.

 

 

Jaka postava regionalnih izvođača na Dimensions festivalu!

Jaka postava regionalnih izvođača na Dimensions festivalu!

 

 

Još jedni aktivi organizatori događanja u klubu Sirup su i članovi zagrebačkog Ekstrakt kolektiva; Mimi, Labud, Novell i Ganik koji će zajedno s pulskim DJ-em i osnivačem etikete Vakum, Borutom Cvajnerom zauzeti Ballroom u subotu.

Na ‘line-up’ Dimensions festivala iz Srbije stiže producent, DJ i promoter Lag, jedan od predstavnika novog techno vala u toj zemlji, a tu je i jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih DJ-a s karijerom dugom 18 godina – Djarmah.

Povoljnije ulaznice za posetioce iz Hrvatske i regije za Dimensions i po ceni od 660 kuna mogu se nabaviti na stranicama Pozitivnog ritma, u Entrio sistemima, te na pretprodajnim mestima širom zemlje. Ulaznice za koncerte otvorenja za Dimensions po ceni od 240 kuna su u prodaji i mogu se naći putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na pretprodajnim mjestima širom zemlje.

Festivalske ulaznice za Dimensions festival s posebnim popustom mogu se kupiti preko web stranica 24sata (Dimensions festival
Outlook festival), preko online magazina UESmag, a članovi Fan Cluba Muzike.hr također imaju priliku nabaviti ulaznice s posebnim popustom za Dimensions i Outlook festivale.

 

 

Jaka postava regionalnih izvođača na Dimensions festivalu!

Jaka postava regionalnih izvođača na Dimensions festivalu!

 

 

Dnevne ulaznice po ceni od 250 kuna moći će se kupiti na festivalskom ulazu.

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

Službeni Facebook event pronađite ovde:

www.facebook.com/events/386428124861822/

Entrio pretprodajna mesta

ZAGREB
Aquarius CD shop – Branimir centar, Kneza Branimira 29
Aquarius CD shop, Maksimirska 16
Aquarius CD shop, Varšavska 13
Atlas, Teslina 7
Atlas, Izidora Kršnjavoga 1
Atlas, Zrinjevac 17
Bon-Ton, Prolaz Ivana Dežmana 5
Churchill – Arena centar, Lanište 32
Churchill – Avenue Mall, Av. Dubrovnik 16
Churchill – City Center West, Jankomir 33
Daily News – Importanne Glavni kol., Trg Ante Starčevića 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76
Punkt – Branimir centar, Kneza Branimira 29
Record Store Zagreb, Tkalčićeva 34
Rockmark, Berislavićeva 13
Tvornica Kulture, Šubićeva 2
Vinyl bar Zagreb, Bogovićeva 3

ZADAR
Daily News – Kaufland Zadar, Andrije Hebranga 2
iGrow shop, Stomorica 2
Zadarski list – Terminal Zadar, Liburnska obala bb

VARAŽDIN
Daily News – Lidl Varaždin, Gospodarska 54
Suvenirnica – Varaždinske vijesti, Trg kralja Tomislava 7

SPLIT
Atlas, Obala Lazareta 3
Daily News – Split riva, Obala hrvatskog preporoda 6
Daily News – Joker Split, Put brodarice 6
Daily News – Kaufland Split, 114. brigade 6
iGrow shop, Kružićeva 6

ŠIBENIK
Daily News – Kaufland Šibenik, Vukovarska 10

RIJEKA
iGrow shop, Blaža Polića 5
Palach, Kružna 8b
The Beertija, Slavka Krauzteka 12

PULA
Activa Travel, Scalierova 1
Daily News – Pevec Pula, Industrijska 15

ROVINJ
Prostor – Hotel Lone, Luje Adamovića 31

OSIJEK
Atlas, Županijska 19
Daily News – Kaufland Osijek, Josipa Reihl-Kira 40
Daily News – Zrinjevac Osijek, Reisnerova bb
Luminis, Županijska 1

SLAVONSKI BROD
Daily News – Kaufland Slavonski Brod, Petra Svačića bb

NOVALJA
Sunturist Novalja, Kranjčevićeva b.b.

KORČULA
Korkyra info, Trg Petra Šegedina 3a

ĐAKOVO
Daily News – Kaufland Đakovo, Ulica Franje Račkog 95