Home

VESTI

Inter-art city na Kalemegdanu

No Comments Festival

Na festivalu "Inter-art city", koji počinje sutra na Kalemegdanu, publika će do subote, 30. avgusta, moći besplatno da prati koncerte, predstave i performanse belgijskih i domaćih umetnika.

 

Prvog dana festivala, kod Muzičkog paviljona, od 18 sati nastupiće grupe "Bjesovi" iz Gornjeg Milanovca, "Rene Biname" iz Brisela, "Štraft", "Follower" i "Magma" iz Beograda, kao i novosadska grupa "Groteska".

U četvrtak, 28. avgusta, od 18 sati, nastupiće grupe "Nekad" i "IRIE FM" iz Beograda, "Matthieu Ha and Les Autistes" i "LEM" (Lunar Engine Modul) iz Brisela i "Rajko" iz Londona.

Performansi grupa "Lagrenouillecolleealalune", "Ibliambule Par Margarida", "Jump" iz Brisela održaće se u petak, 29. avgusta od 20 sati.

 

U subotu, 30. avgusta, od 20 sati, performanse i predstave održaće "Fairies in bionic convergence" iz Beograda i "Worm" iz Brisela.

Manifestacija je zasnovana na ideji razmene kulturnih sadržaja evropskih gradova i promovisanju kulture, a okuplja umetnike različitog profila, kulturno-umetničke prostore i centre širom Evrope.

Festival "Inter-art city" organizuju Javno preduzeće "Beogradska tvrÄ‘ava" i Dom omladine Beograd, navedeno je u saopštenju gradske uprave.