Home

VESTI

In-Music Festival: Dolaze Chk Chk Chk

No Comments Festival

In-Music Festival: Dolaze Chk Chk Chk

Peto izdanje T-Mobile INmusic festivala, biće održano 22. i 23. juna (utorak i sreda) na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu, a ugostiće više od četrdeset inostranih i domaćih izvođača.

Uz muzički program, festival će ponuditi brojne popratne sadržaje, a posebna novost je bogata kamperska ponuda.

T-Mobile INmusic festival ove će godine, u skladu s drugim velikim evropskim festivalima, obogatiti svoj sadržaj ponudom šestodnevnog kampa u sklopu kojeg će posetiocima na raspolaganju biti niz zanimljivih sadržaja. Kamp će biti smešten na jugozapadnoj strani Velikog jezera, a biće otvoren za posetioce od 19. do 25. juna.

 

 

Kamperi će na raspolaganju imati toplu vodu, wireless internet, trgovinu i mogućnost čuvanja privatnih stvari, punjenja mobilnih telefona i laptopa. Uz osnovni sadržaj, kamperi će u šest dana boravka moći uživati i u kupanju, sportu, muzici, posetama gradu i zanimljivim lokacijama širom Hrvatske.

 

Tokom celog boravka u kampu posetiocima će biti osiguran muzički program na posebnom stageu, a na raspolaganju će im biti svi sadržaji Jaruna – odbojka i rukomet na pesku, mali fudbal, skate park, vožnja biciklima, jedrenje na dasci, veslanje, jahanje, stoni tenis, viseća kuglana, mini golf, badminton i drugi.

Posetiocima će biti ponuđeni organizovani izleti na atraktivna odredišta, poput Plitvičkih jezera, dvoraca Hrvatskog Zagorja, raftinga na Mrežnici ili voženja bicikli na Samoborskom gorju. Takođe, kako bi Zagreb živio festival i festival živio Zagreb tokom šest dana trajanja kampa i za vreme festivala širom grada biće moguće dobro se zabavljati u Tuborg party zonama.

 

U toku je planiranje i realizacija dodatne turističke ponude u sklopu koje bi posetiocima bili ponuđeno i organizovano razgledanje zanimljivih gradskih lokacija i mogućnost informisanja o popularnim odredištima na hrvatskoj obali, prevozu i smeštaju. Ostvarivanje navedenog i dalji razvoj dodatne turističke ponude u sklopu festivala zavise od saradnje sa gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom grada Zagreba, kao i s drugim turističkim zajednicama i županijama ali i  Ministarstvom turizma Republike Hrvatske. Za razvoj turističkog potencijala festivala posebno je važna podrška grada Zagreba koji ima i najviše koristi od festivala. Podrška grada Zagreba obećana je od strane savetnika gradonačelnika za kulturu g. Duška Ljuštine. Iako još ništa nije potvrđeno, T-Mobile INmusic festival se nada ispunjavanju obećanja i ostvarivanju uspešne saradnje sa gradom. Takođe, veliko nam je zadovoljstvo što možemo istaknuti podršku Ambasade SR Nemačke u Zagrebu INmusic festivalu.

T-Mobile INmusic festival svake godine privlači sve veći broj inostranih posetioca te je, u skladu s time, festival započeo sarađivati sa turističkim agencijama širom Europe. Dosad su dogovorene saradnje sa turističkim agencijama u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj, Italiji, Mađarskoj i Holandiji, a uz veliki broj gostiju iz tih zemalja, očekuje se i veliki broj posetitelja iz zemalja regije.

Na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu očekuje nas vrhunski muzički doživljaj na čak šest pozornica. Tri open air stagea; T-Mobile stage, Sony Ericsson World stage i Tuborg Green stage i tri noćna stagea ponovno će ugostiti velika svetska muzička imena, među kojima i prvog potvrđenog izvođača, grupu !!! (Chk Chk Chk). !!! će ove godine održati njima svojstven, energičan live nastup na Sony Ericsson World stageu gde će publika imati priliku premijerno poslušati nove pesme s njihovog albuma koji će biti izdat ove godine.

Nakon fenomelnog nastupa na INmusicu 2007. godine, posetioci T-Mobile INmusic festivala 2010. imaće priliku ponovno uživati u energičnom nastupu njujorčana !!!. Uskoro se očekuje izlazak njihovog novog albuma, a publika će imati prilike premijerno čuti nove pesme na ovogodišnjem izdanju festivala na Sony Ericsson World stageu. Ono što nas sigurno očekuje je ono po čemu su !!! najpoznatiji – katarzični live nastup pun energije!

Uz navedeno, T-Mobile INmusic festival nastavlja širiti gastronomsku ponudu, u sklopu koje će i ove godine posetiocima na više od deset lokacija ponuditi raznoliku kuhinju, uključujući i autohtone hrvatske proizvode. Festival takođe namerava u dodatni sadržaj uključiti i razne edukativne sadržaje kao i  predstavljanje nevladinih organizacija.

 

 

 

 

Izvor:

Klubskascena.com