Home

VESTI

Iggy Pop i Nick Cave na platnu Cinema City-a

No Comments Festival

Iggy Pop i Nick Cave na platnu Cinema City-aFENOMENALNI IGI POP I NIK KEJV NA PLATNU CINEMA CITY FESTIVALA! Sjajni muzički dokumentarci u okviru selekcije Planet Rock.

 
Ovogodišnji Cinema City internacionalni filmski festival, koji će se održati od 1. do 3. septembra u okviru Gradić festa, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, razdrmaće publiku nesvakidašnjim filmskim ostvarenjima u okviru selekcije Planet Rock.

  

Selekcija Planet Rock predstavlja dokumentarne filmove iz sveta muzike. U okviru Gradić festa publika će imati priliku da uživa u četiri filmske priče, među kojima su dve dokumentarne priče o svetskim velikanima iz sveta muzike Igi Popu i Nik Kejvu. Novosađane će posebno obradovati i film „Kontakt”, koji govori o lokalnim novosadskim umetnicima i svedoči o svim subkulturnim pojavama u Novom Sadu.

Svedočanstvo o umetniku koji pokušava da pronađe svoj put kroz tamu!

Fantastično ostvarenje Endrua Dominika „Još jednom s emocijom”, film koji je dirnuo publiku mnogih festivala. Tema ovog muzičkog dokumentarnog filma je duboko lična priča legendarnog Nik Kejva, kao i stvaranje novog albuma „Skeleton Tree” sa bendom The Bad Seeds.

One More Time With Feeling Official Trailer 1 (2016) – Nick Cave Documentary

 

 

 Iggy Pop i Nick Cave na platnu Cinema City-a

Iggy Pop i Nick Cave na platnu Cinema City-a

 

 

Ikona o ikoni – film Džima Džarmuša o Igiju i bendu „The Stooges” u selekciji „Planet Rock”!

U selekciji „Planet Rock” na ovogodišnjem Cinema City festivalu u okviru Gradić festa, videćete priču o Igiju i bendu „The Stooges”. Film „Gimme Danger” je spojio dve ikone – Džima Džarmuša, reditelja ovog dokumentarca i Igi Popa, muzičara koga mnogi smatraju začetnikom panka i alternativnog roka.

Gimme Danger Official Trailer 1 (2016) – Documentary

Upoznajte novosadski andergraund – uz film „Kontakt" reditelja Mihajla Obrenova!

Svojevrsno svedočanstvo o svim subkulturnim pojavama u Novom Sadu, počev od panka, skinsa, preko dizela, pa sve do hipstera, a obuhvata period od 1989. do danas uz ispovesti preko 140 sagovornika.

KONTAKT (2017) dokumentarni film o novosadskoj alternativnoj sceni

Dokumentarac o hip hop pokretu – „Univerzalno stanje uma "

„Univerzalno stanje uma” (Universal State of Mind) rediteljke Angelique Germain je priča koja analizira razvoj hip-hop kulture kroz presek scena u Brazilu, Francuskoj, Srbiji i Senegalu.

Teaser : Universal State of Mind – english version

 

Iggy Pop i Nick Cave na platnu Cinema City-a

Iggy Pop i Nick Cave na platnu Cinema City-a

 

 

Cinema City @Gradić fest!

Upoznajte se sa zanimljivim akademskim programima u okviru Gradić festa.

Osim filmskog dela programa i tradicionalnih filmskih selekcija, Cinema City će na Gradić festu realizovati i brojne prateće akademske programe kao i prethodnih godina. Akademski programi namenjeni su kako profesionalcima tako i publici, uključujući i najmlađe.

1. Filmska radionica „Mali film” – ideja je da probudimo kreativnost i radoznalost kod osnovaca.
2. Međunarodni trening u okviru Erasmus projekta „FeeLMS for Creativity“ koji će okupiti 30 omladinskih radnika iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Srbije kako bi se razmenile dobre prakse o primeni kreativnih industrija u radu sa mladima.
3. Informativni panel o MEDIA programu Evropske unije namenjenom profesionalcima iz oblasti filma! Potprogram MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa podstiče razvoj evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora.
4. U organizaciji udruženja Suburbium biće održana konferencija „Saobraćaj u Petrovaradinskoj tvrđavi u kontekstu vremena/Prošlost, sadašnjost, budućnost“ koja će se baviti pitanjem: kakvo Podgrađe želimo?

 

Pridružite nam se i na ovim programima u okviru Gradić festa!

 

 

Iggy Pop i Nick Cave na platnu Cinema City-a

Iggy Pop i Nick Cave na platnu Cinema City-a

 

10! godina Cinema City festivala

Ovogodišnji Cinema City festival puni deset godina uspešne realizacije i promocije najkvalitetnijih filmskih ostvarenja iz zemlje i sveta. Posetioci će imati priliku da uživaju u filmskim ostvarenjima tradicionalnih selekcija Cinema City festivala kao što su Nacionalna klasa, 360 stepeni, Fresh Danube Films, Up to 10 bucks i Planet Rock.

U saradnji sa Festivalom uličnih svirača, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festivalom iz Novog Sada, Cinema City će obojiti Podgrađe Petrovaradinske tvrđave na tri dana najkvalitetnijim filmskim, muzičkim i konceptualno – umetničkim sadržajem.

 

 

Iggy Pop i Nick Cave na platnu Cinema City-a

Iggy Pop i Nick Cave na platnu Cinema City-a

 

 

Filmski selektor Planet Rock selekcije ovim povodom ističe „S obzirom na to da će Cinema City internacionalni filmski festival ove godine biti deo šire platforme pod nazivom Gradić fest, koja će obuhvatati između ostalog i četiri lajv muzičke bine, utisak nam je da je ove godine Planet Rock još važniji deo projekta nego inače jer na jedinstven način spaja različite programske celine u jedan jedinstveni organizam”.

Više na: CinemaCity.org