Home

VESTI

I The Beat Fleet nultog dana!

No Comments Festival

I The Beat Fleet nultog dana! Njihov izraz je direktan, ali i alegoričan. Donose pozitivan zvuk, od reggaea, duba, funka, junglea i afro-beata…

 

Poznati su po društveno angažovanim tekstovima pesama, video spotovima koji su uvek koncipirani kao kratki filmovi sa sjajnim i originalnim nastupima. Oni su The Beat Fleet i dolaze na nulti dan T-Mobile INmusic festivala!

 

Već su prvim albumom „Ping-Pong: umjetnost zdravog đira“ dobili posebno mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni.

 

Prvijenac je donio tekstove kroz koje se provlači socijalna nota, a glazbene podloge, načinjene isključivo korištenjem biranih samplova koje je bend spajao u cjelinu zajedničkim radom u studiju, izdvojile su ih, kako od hrvatske, tako i od svjetske hip-hop produkcije.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=8qJT-M3cEUI|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 TBF – smak svita – originalni spot

 

Tekstovi koji realno i kritički komentiraju hrvatsku javnost obilježili su i njihove sljedeće albume – „Uskladimo toplomjere“ (2000.), „Maxon Universal“ (2004.), „Galerija Tutnplok“ (2007.).

 

Na „Maxon Universal“, za razliku od prethodna dva albuma, započinju snimati glazbu instrumentalno, a samplove i scratcheve koristiti kao dodatke. Posebnosti posljednjeg albuma „Galerija Tutnplok“ pridonijelo je i njegovo likovno oblikovanje –  koncept albuma pratila je izložba radova dvanaestorice splitskih umjetnika, a omot albuma predstavljao je ujedno i njezin katalog.

 

Albumi su im redom odlično prihvaćeni od strane publike i kritike te višestruko nagrađivani, a s iščekivanjem se očekuju nova dva izdanja najavljena za ovu godinu – unplugged album „Perpetuum fritule“ te najnoviji studijski uradak. Uz sjajne i uspješne albume, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim ni njihovi odlični nastupi, koji ćemo imati priliku pogledati nultog dana T-Mobile INmusica!

Diskografija / Studijski albumi
1997. „Ping-pong: umjetnost zdravog đira“
2000. „Uskladimo toplomjere“
2004. „Maxon Universal“
2007. „Galerija Tutnplok“

 

 

 

Više informacija na:

www.t-mobileinmusicfestival.com

www.myspace.com/thebeatfleet